Nem élte túl a sivatagi túrát egy francia házaspár

Egy francia házaspár meghalt, amikor a nagy hőségben az Egyesült Államok délnyugati részén fekvő Új-Mexikó szövetségi államban túráztak a sivatagban, egyedül a kisfiuk maradt életben – jelentette szombaton az AFP hírügynökség.

A 42 éves David Steiner és az 51 éves Ornella Steiner, akik egy Reims közeli burgundiai községben laktak, a White Sands nemzeti parkban sétáltak kedd délután, amikor feltehetően a hőség miatt életüket vesztették – közölte David Hunter Otero megyei nyomozó, aki szerint a turisták alulbecsülhették a veszélyt.

A parkőrök rutin őrjáratuk során találták meg az anya holttestét. A fényképezőgép memóriájának átvizsgálása során tudták meg, hogy családjával együtt tartózkodott a nemzeti parkban – mondta el a rendőrtiszt. A hatóságok a nyomokat követve találták meg az apa holttestét és a kilencéves kisfiút. A kisfiú kiszáradt, de eszméleténél volt, kórházba vitték.

A család az Egyesült Államokban tett körutazást. A történtek idején 38 Celsius-fokos volt a hőmérséklet a sivatagban egy helyi lap szerint.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »