Nem elsőként szólalhat meg, ezért megsértődött és hazudozik a fideszes

Nem elsőként szólalhat meg, ezért megsértődött és hazudozik a fideszes

Ózdon is megemlékeznek a Magyar Kultúra Napjáról. Erre az ünnepségre természetesen meghívást kapott a térség fideszes országgyűlési képviselője, Riz Gábor is. Aki a Facebookon panaszolta el, hogy a városi ünnepség korábban egyeztetett forgatókönyvét – melyben még ő mondta volna a köszöntőt – a jobbikos polgármester, Janiczak Dávid fogta, s egy mozdulattal a sutba dobta s átíratta.

A fideszes képviselő által feltöltött plakátokon látszik is, hogy a kultúra napi gálaműsor megnyitóját Riz mondta volna, majd a kitüntetetteket köszöntötte volna Janiczak. A második verzión azonban már csupán Farkas Péter Barnabás, Ózd kultúráért felelős alpolgármesterének neve szerepel a műsor megnyitójaként.

Hogy az igazság minden szeletét megismerhessük, Janiczak Dávid polgármester Facebook-oldalán is megnéztük, mi az oka a látszólagos politikai csetepaténak. A fiatal jobbikos ott fejti ki, hogy úgy tervezték, mind a képviselő, mind a város kultúráért felelős alpolgármestere, Farkas P. Barnabás köszöntőbeszédet mondana, ezek a díjátadás előtt és után lettek volna. A meghívást követő egyeztetés során kérték a szervezést, hogy a kultúráért felelős alpolgármester legyen az, aki a díjátadás előtti köszöntőt mondja (hiszen ez a szakterülete), és Riz Gábor képviselő, aki az utána lévőt.

Hírdetés

A vele való egyeztetéskor ő viszont kijelentette, hogy vagy az elsőt mondja, vagy NEM JELENIK MEG, és akkor ennek hangot fog adni a Facebookon is. Tehát a meghívás él, ő viszont visszautasította

– írja Janiczak válaszában, aki arra is emlékeztet, ugyanez a probléma egy héttel ezelőtt, a felújított világháborús emlékmű átadóünnepségének szervezésekor a fideszes Riz Gábor ugyanúgy kijelentette, hogy vagy elsőként beszél, vagy nem megy el! Akkor az úzdi városvezetés engedett, most azonban nem.

Az ifjú polgármester azt is a fideszes képviselő szemére veti, hogy a karácsonyi vásárukra szervezett polgármesteri találkozóra a választókerület 71 településének polgármesterei közül egyedül őt nem hívták meg. Csupán a rendezvény plakátjának egy apróbetűs sorában találták meg, hogy a településvezetők találkozója lesz, így Janiczak az ózdiak képviseletében hívatlanul jelent meg.

Emlékezetes, Riz Gábor egyike volt azoknak a fideszes képviselőknek, akik – annak ellenére, hogy miniszteri biztosként havi több mint félmillió forintos tiszteletdíjat is kapnak, ezt az összeget „elfelejtette” feltüntetni vagyonnyilatkozatában. Amikor pedig erre Janiczak felhívta a figyelmet, akkor suttyomban próbálta meg kicserélni azt az oldalt, amelyen utólag tüntette fel a több mint félmilliós fizetését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »