Nem elég az agyérkatasztrófa, még ki is rabolnak a beilleszkedők

Másfél óráig ült magatehetetlenül a budapesti Lehel piacon egy férfi, akinek senki nem segített, mert azt hitték, részeg. Istvánnak stroke-ja volt, de senki nem segített rajta, sőt még ki is rabolták. Mónika volt az első, aki odalépett a férfihoz. AZ ÖNZETLEN SEGÍTŐ délután ért a Lehel Csarnokba, és azonnal kiszúrta, hogy valami nem stimmel.

Magyar Menedék - Badiny

– Édesapámmal mentünk a Lehelre. Ahogy felértünk a galériára, megpillantottam egy ötven-hatvan év közti férfit, olyan furcsán ült egy padon, hogy felfigyeltem rá. Amikor közelebb léptem, láttam, hogy lefittyedt a szája, és szinte elfolyt az arcának az egyik fele. Odamentem az egyik söröző pultosához és kérdeztem tőle, mi lehet az úrral. Ő azt mondta, biztos részeg – emlékezett Mónika.

– Visszamentem hozzá, megszólítottam, de semmi. Alkoholszaga nem volt. Azonnal tudtam, hogy nagy baj van. Értesítettem a rendőrséget és mentőket is – tette hozzá a megmentő, aki nem véletlen szólt a zsaruknak. – Egy másik üzlet eladója mondta, hogy ő is látta, hogy ott ül a férfi, és két „nő” a PIN-kódját akarta kiszedni belőle. A rendőrök a férfi bankkártyáját megtalálták. Később úgy hallottam, a lakáskulcsa viszont nem került elő – tette hozzá Mónika.

Hírdetés

A két „nő” állítólag már többször megfordult a csarnokban, és rendszeresen időseket fosztogatnak. A rendőrség vizsgálja a felháborító esetet. – A járőrök biztonsági intézkedés keretében intézkedtek a személy egészségügyi ellátására. A rendőrség vizsgálja, hogy az esettel összefüggésben egyéb jogsértés megvalósult-e – közölte Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– Érdeklődtem a férfi után. Elmondták, hogy stroke-ot kapott, és nagyon rossz állapotban került be a kórházba – tette hozzá Mónika, aki felháborítónak találta, hogy senki nem segített Istvánnak.

A stroke leggyakrabban a reggeli órákban alakul ki. Fenyegető tünetei a féloldali végtaggyengeség, esetleg bénulás, átmeneti látásvesztés, szóformálási nehézségek, szédülés, fejfájás. A stroke, más nevén szélütés utáni első órák a túlélés és a maradandó károsodás elkerülése miatt igen kritikusak, így már gyanú esetén is azonnal mentőt kell hívni. Tévhit, hogy a betegség csak az időseket érinti, akár gyermekkorban is felléphet.

(Blikk)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »