Nem csitul a magyargyűlölet: helységnévtáblák feliratait festették le Székelyföldön

Nem csitul a magyargyűlölet: helységnévtáblák feliratait festették le Székelyföldön

Ismeretlen tettesek festékszóróval fújták le Bikfalva egyik helységnévtáblájának magyar feliratát a hétvégén. Az ügyben feljelentést tett a település polgármestere – számolt be a Székelyhon.ro. Kézdivásárhely és Kézdiszárazpatak helységnévtáblájáról is hasonló képek kerültek fel a Facebookra.

A Sepsiszentgyörgytől 19 kilométerre található Bikfalva uzoni kijáratánál található helységnévtáblájának magyar feliratát fújták le fekete festékkel hétvégén. Ráduly István, a település polgármestere elmondta, még vasárnap feljelentést tett a rendőrségen, olyan szóbeli megfogalmazás kíséretében, miszerint kérik a hatóságokat, hogy minél gyorsabban és szakszerű hozzáállással találják meg az ismeretlen tetteseket.

A településvezető úgy tudja, névtelenül jelentkező szemtanúk is vannak, akik láttak egy gépjárművet, amellyel az elkövetők utazhattak, ugyanakkor hozzátette: a megrongált tábla közelében nincs, viszont az uzoni elágazásnál van kihelyezve térfigyelő kamera, ennek felvételeit pedig már elemzik a hatóságok.

„Nem idevalósi tettesek követhették el a rongálást, vélhetően az Ojtoz szorost Bikfalva irányából megközelítő, román vidék felé átutazók fújhatták le a helységnév táblát. Ezek közel tíz éve vannak kihelyezve, több mint egy tucat tábla van Uzon, illetve a közigazgatásilag hozzá tartozó Bikfalván, ám még sosem történt hasonló rongálás” – hangsúlyozta Ráduly István. Az elöljáró kifejtette, a táblákat még nem cserélték ki, nem is tisztították le, mintegy közszemlére téve a vandalizmust.

Hírdetés

Kézdivásárhely és Kézdiszárazpatak tábláit is lefestették

Facebookon osztották meg azt a két képet, amelyen Kézdivásárhely és Kézdiszárazpatak megrongált helységnévtáblája látható.

Vélhetően ezeket is hétvégén fújták le fekete festékszóróval. A kézdiszárazpataki táblára magyarokat sértő feliratot is fújtak a rongálók.

(Itthon.ma)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »