Nem csak választás, válaszút előtt is áll Svédország: legutóbb 22 autót gyújtottak fel a vadak, előtte nyolcvanat

Nem csak választás, válaszút előtt is áll Svédország: legutóbb 22 autót gyújtottak fel a vadak, előtte nyolcvanat

Dél-Svédország-szerte mintegy 22 autót gyújtottak fel vagy rongáltak meg augusztus 30-án. Ez valószínűleg táptalajt fog adni azoknak az állításoknak, hogy a jelenlegi szocialista kormány nyomorúságos módon kudarcot vallott a bűnözési hullámmal való megbirkózásban.

Az Aftonbladet beszámolója szerint a déli Trollhättan városában a rendőrség egy olyan tűzesetet vizsgál, ami mintegy tíz megrongált járművet hagyott maga után. A rendőri és a tűzoltói osztagokat hajnali 3:30 körül hívták Kronegården körzetébe, hogy megbirkózzanak egy nagy kiterjedésű tűzesettel, mely már három autót elnyelt, mielőtt a többire átterjedt.

Az érintett hat autóból négy teljesen kiégett, mondja a rendőrség. Mindeközben reggel 2 óra körül Trelleborgban felgyújtottak egy autót, ami továbbterjedt, hogy két másik járművet elpusztítson. Trelleborgtól alig néhány mérföldre, Vellingében egy autót borítottak lángba, miközben egy másik, ami mögötte parkolt, szintén megrongálódott.

Helsingborgban, Kalmarban és Oxiében több járművet szintén vagy kiégettek vagy megrongáltak. Úgy tudni, hogy a támadásokkal kapcsolatban még nem voltak letartóztatások.

Hírdetés

Az incidensek Stefan Lofven svéd miniszterelnök néhány héttel ezelőtti csípős megjegyzései ellenére történtek, melyeket egy olyan tömeges gyújtogatás utójátékaként tett, ahol mintegy 80 autót rongáltak meg.

Úgy tudni, hogy álarcos "fiatalok" csoportjai felelősek azokért a tűzesetekért, melyek főként Svédország második legnagyobb városában, Göteborgban törtek ki. Stockholmban, Trollhättanban és Falkenbergben, akárcsak Malmöben, szintén lángba borítottak autókat.

A közvélemény szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a kormány milyen cselekvéshez látott hozzá a bűnözéssel való megbirkózás érdekében: a miniszterelnök egy rádióinterjúban azt mondta a svédeknek, hogy „a társadalom mindig is keményen fog cselekedni ez ellen, és nekünk továbbra is így kell tennünk”, majd hozzátette, hogy kormánya meg fogja tenni, ami csak szükséges, hogy „keményen fellépjen ez a bűnözéssel szemben”.

Mégsem tűnik úgy, hogy a kormány a szavait tettekkel párosította volna össze, figyelembe véve az újabb gyújtogatásokat, melyek az ország déli területét ismét megrengették.

Hidra – Kuruc.info

Forrás: 22 cars burned in Sweden as country rocked by rising crime

Nem tetszik a svédeknek, hogy nem fogadjuk be a muszlim illegálisokat, mint ők az ’56-os szabadságharcosainkat

Egy halálra ítélt nemzet: Svédország zsidó felforgatása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »