Nem csak a kölni nőket zaklatták szilveszterkor

Nem csak a kölni nőket zaklatták szilveszterkor

A szilveszter éjszakáján Kölnben és más német városokban nők ellen elkövetett támadásokhoz hasonló salzburgi esetekről számolt be csütörtökön az osztrák város rendőrsége.

Egy fiatal osztrák nő január negyedikén tett rendőrségi feljelentést, amelyben az olvasható, hogy szilveszter éjszaka két férfi fogdosta a salzburgi Residenzplatz téren, és ellopták a telefonját. A támadók nyolc-tíz, külföldi származású férfiból álló csoport tagjai voltak. Ezt követően további esetekre derült fény: egy 28 éves afgán férfi egy 58 éves salzburgi nőt, egy 23 éves szíriai férfi egy 20 éves bajor nőt zaklatott szexuálisan.

A salzburgi rendőrség egyik szóvivője az esetek csütörtöki nyilvánosságra kerülése kapcsán azt mondta, nem a támadások elhallgatásáról van szó, sokkal inkább arról, hogy az érintettek a németországi történésekről szóló sajtómegjelenésekből bátorságot merítve fordultak a hatóságokhoz.

Korábban is történt hasonló

Hírdetés

Szerdán az osztrák rendőrség őrizetbe vett egy 24 éves afgán férfit, aki aznap a hajnali órákban egy salzburgi bárban szexuálisan zaklatott egy 28 éves helyi nőt. Az elkövetőt a szórakozóhely biztonsági őrei tartották fogva a rendőrök megérkezéséig.

Az Österreich című osztrák napilap csütörtökön arról számolt be, hogy már korábban is történt hasonló: december 26-án tíz-tizenöt, külföldi származású férfi támadott meg két fiatal nőt Salzburgban. A két barátnő egy szórakozóhelyről tartott hazafelé hajnali két óra körül, amikor támadás érte őket. Mindketten úgy nyilatkoztak, korábban azért nem tettek feljelentést, mert nem tudatosult bennük a történtek jelentősége.

Valerie Hillebrand, a rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy szervezett támadások történtek-e, és lehet-e kapcsolatot találni az egyes elkövetők vagy elkövetői csoportok között.

„Szíriai vagyok, barátságosan kell bánnotok velem”

Korábban beszámoltunk arról is, hogy a Bild megszerezte a Kölnben történteket dokumentáló titkos rendőrségi jegyzőkönyvet. Ebből épp nem a passzivitás derült ki, hanem az, hogy a rendőrök túl voltak terhelve. „Számos síró és sokkos állapotban lévő nő és lány kereste meg a rendőröket a főpályaudvar előtti téren, és számoltak be arról, hogy migránsok vagy migránsok csoportja szexuálisan zaklatta őket” – írta az egyik egység vezetője. A rendőrségi dokumentum szerint volt olyan migráns, aki azzal érvelt: „szíriai vagyok, barátságosan kell velem bánnotok, mert Merkel asszony hívott meg engem”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »