Nem csak a horgászjegyek ára emelkedik jövőre a Balatonnál

Nem csak a horgászjegyek ára emelkedik jövőre a Balatonnál

Kilenc év után drágulnak a Balatonra érvényes horgászjegyek – ezt a VI. Balatoni Horgász Konferencián, Gyenesdiáson jelentette be a társaság. Az emeléssel párhuzamosan ugyanakkor több hal is kerül a tóba.

Mit kap a horgász a jegyárért cserébe? – a kérdésre a választ a balatonihal.hu oldalon ad kimerítő választ a Balatoni Halgazdálkodási társaság:

Hírdetés

Elsősorban a lehetőséget, hogy az ország egyik legszebb vizén rekreációs tevékenységet végezzen, kikapcsolódjon és szabályozott keretek között akár 100 darab méretkorlátozással védett halat is haza vihessen. A társaság gazdálkodása 80 százalékban erre a bevételre épül, és miután nonprofit elven működik, valamint közhasznú feladatot lát el, az eredmény visszaforgatásra kerül a horgászturizmus és a Balaton halállományának fejlesztésébe, írják.

Az áremelés szükségszerűségét a szolgáltatások fogyasztói árindexének 2012 és 2019 közötti alakulásával, a haltelepítések „anyagát” adó, megtermelt hal önköltségi árával, valamint az élő munka költségének emelkedésével magyarázzák.

A társaság arra is kitér, hogy jövőre többlettelepítések várhatók köszönhetően annak, hogy a jogelőd Balatoni Halászati Zrt.-hez tartozó tógazdaságokat szeptemberben kezelésbe kapta a cég.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »