Nem bírta el Valijeva a botrány okozta nyomást

Nem bírta el Valijeva a botrány okozta nyomást

Orosz győztest avattak a női műkorcsolyázóknál a téli olimpián, mégis megtartják pénteken az eredményhirdetést. A képlet úgy alakulhatott ki, hogy a rövidprogram után vezető doppingbotrányba keveredő Kamila Valijeva rontott, s csak negyedik lett, Anna Scserbakova lett az aranyérmes.

A rövidprogram után a második helyen álló, 2021-ben világbajnok Scserbakovának két négyfordulatos ugrása tökéletesen sikerült, nagyon magabiztosan futotta technikailag is nehéz kűrjét, 255,95 ponttal zárt, utolsó előtti szereplőként.

Utána következett még a 15 éves Kamila Valijeva, akire az elmúlt napokban óriási nyomás nehezedett doppingügye miatt. A rövidprogramban még úgy tűnt, elbírja, a kűrben hibát hibára halmozott. Az első triplájánál letenyerelt, a második négyfordulatosánál megbillent, a következőnél pedig elesett. Később volt egy újabb megbillenése. A produkciója végén nagyot legyintett, aztán arcát a tenyerébe temette, és látszódott, erősen küzd, hogy visszatartsa a könnyeit, mert érezte, ez kevés lesz az aranyéremhez. Végül 224,09 pontja csak a negyedik helyre volt elegendő.

Alpesi síben a svájciak már öt aranyéremnél tartanak, csapatuk erejére jellemző, hogy mind az ötöt más és más nyerte. A harmadik női arany a szuperóriás-műlesiklásban bronzérmes svájci Michelle Gisiné lett. Az amerikai Mikaela Shiffrin eddig öt számban indult, harmadszor nem tudott végigmenni, pedig ezúttal a saját edzője tűzte a pályát.

Hírdetés

A női gyorskorcsolyázóknál Takagi Miho viszont megszakította “rossz” sorozatát, ugyanis három ezüstérem – 500, 1500 és csapatverseny – után megszerezte első aranyát a pekingi játékokon, mert ő bizonyult a leggyorsabbnak 1000 méteren.

A női jégkorong-döntőt a világbajnok kanadai válogatott, a torna kiemelkedően legjobb csapata nyerte meg az Egyesült Államok elleni döntőben aratott győzelmével.

Nem hozott meglepetést az északi összetett csapatversenye sem, a norvég küldöttségben ebben szerezte meg a 14. aranyát, amivel beállította pjongcsangi teljesítményét.

A világbajnok sikerét hozta a síakrobaták krossz száma, amelynek fináléjában rajt-cél győzelmet aratott a svéd Sandra Näslund.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »