Nem bírt a legmodernebb orosz tankkal az amerikai csúcstechnika

Az közismert tény, hogy az Egyesült Államok fegyverekkel támogatja az általa csak mérsékeltnek nevezett, az Aszad-kormány ellen harcoló csoportokat Szíriában. Erre válaszul pedig az oroszok korszerű felszerelésekkel és fegyverekkel látják el a kormányerőket.

Az USA különböző kerülőutakon hatalmas mennyiségű TOW páncéltörő rakétát adott át a Szabad Szíriai Hadseregnek. Ezekkel a fegyverekkel aztán a felkelők nagy pusztítást végeztek a kormánycsapatok meglehetősen elavult páncélosai között. Az öreg T-55 és T-72 harckocsik páncélzatát úgy ütötte át az amerikai kumulatív páncéltörő rakéta, mint a hártyát.

Erre válaszul az oroszok a legmodernebb T-90-es harckocsikkal kezdték el felszerelni a kormánycsapatokat. Csak idő kérdése volt, hogy mikor fog összecsapni a két csúcstechnika.

Hírdetés

A Kontakt-5 reaktív páncélzattal ellátott harckocsi azonban kemény diónak bizonyult az amerikai páncéltörő rakétának. A felvétel tanulsága szerint az eset még február végén történt Aleppóban. A felkelők ugyan közvetlen találatot érnek el a harckocsin, amely személyzetének egyik tagja ki is ugrott a járműből, azonban az orosz T-90-es megúszta a kalandot, nem sokat ártott neki a találat. Erről tanúskodik egy a Twittere feltöltött felvétel is. Ezt a kört most az oroszok nyerték, felsült az amerikai csúcstechnika.

Here’s the T-90 allegedly hit by Suqur al-Jebal #TOW last 26th Feb.in W. #Aleppo. Right Shtora broken. @MinsterTX pic.twitter.com/oBUrHj0TJk

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) 2016. március 20.

Alfahir.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »