Nem bírja már sokáig Szlovénia

Nem bírja már sokáig Szlovénia

A szlovén hatóságok csütörtökre virradó éjjel és csütörtök délelőtt elszállították a Dobova településen kialakított ideiglenes táborból azokat a migránsokat, akik szerdán azért tüntettek, hogy átjussanak Ausztriába.

Hírdetés

A „menekültek”, akik közül sokan a zöldhatáron át érkeztek Horvátországból Szlovéniába, azt követően „demonstráltak”, hogy szerda hajnal óta várakoztak a szabad ég alatt az egyre hidegebb időben. A dobovai táborban ugyanis „spártaiak” a körülmények, az infrastruktúrát csupán néhány mobil vécé jelenti.
   
Az úgynevezett menekültek – főleg fiatal férfiak – azt kiabálták, hogy „SOS”, illetve Ausztria és „Segítsetek rajtunk” feliratú német nyelvű táblát tartották a magasba.
   
A helyszínen hatalmas volt a készültség, a rendőrök mellett páncélozott csapatszállító járművekkel jelen voltak a szlovén hadsereg katonái is, de incidensre nem került sor. Helyszíni információk szerint már csütörtökre virradóra megkezdték buszokkal a migránsok továbbszállítását Ausztria felé, illetve reggel vonatra ültettek több száz embert.

  


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »