Nem becsülik alá a medgyesi csapatot (Labdarúgás, 1. Liga)

Nem becsülik alá a medgyesi csapatot (Labdarúgás, 1. Liga)

Hosszú kiszállás és idénybeli hetedik veresége után ma ismét pályára lép a Sepsi OSK, amely 15 órától a Medgyesi Gázmetán csapatát fogadja a Sepsi OSK Arénában. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának nyitómérkőzését a bukaresti Andrei Chivulete vezeti.

A háromszéki csapat legutóbb szombaton játszott az Aradi UTA otthonában, ahol elvesztette idei második idegenbeli mérkőzését is, míg a medgyesi együttes pénteken hazai környezetben játszott döntetlent az FC Rapid ellen. A székelyföldi és a Szeben megyei gárda legutóbb tavaly szeptemberben találkozott, akkor gól nélküli mérkőzésen osztoztak a pontokon. Ma az egymás elleni tizenkettedik összecsapásra készülnek, korábban háromszor a Sepsi OSK, háromszor a Medgyesi Gázmetán győzött, ötször született döntetlen. A rangsorban Cristiano Bergodi csapata öt ponttal előzi meg Ilie Poenaru együttesét, előbbi a tizedik, utóbbi a tizenharmadik helyet foglalja el. A legutóbbi öt mérkőzéséből mindkét csapat csak egyet tudott megnyerni, így a sepsiszentgyörgyi és a medgyesi gárda is győzelmi kényszerben lép pályára.

Hírdetés

„Olyan mérkőzés után vagyunk, amelyet nem szabadott volna elveszteni, az UTA ellen az egyéni hibák miatt maradtunk alul, így számunkra a felsőházba jutásra csak matematikai esély maradt. Össze kell szednünk magunkat, kapaszkodnak a sereghajtók, szükségünk van a három pontra. A medgyesi együttest mindenki alábecsüli, mert anyagi gondokkal küszködik, viszont szerintem motiváltan érkeznek hozzánk, mindent megtesznek annak érdekében, hogy győzzenek. A vezetőedzővel is egyeztettünk, tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, vagyis a lehető legjobban fel kell készülnünk, muszáj behúznunk ezt a három pontot. A rangsorban is közel állunk egymáshoz, fontos, hogy az alapszakasz utolsó hat fordulójában minél több pontot gyűjtsünk, hogy tudjuk tartani a távolságot a mögöttünk lévőktől” – nyilatkozta Hadnagy Attila.

A 25. forduló programja: * ma: Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán (15 óra), Kolozsvári CFR–Aradi UTA (17.30 óra), FC Voluntari–FC Rapid (19.55 óra) * szerda: Chindia Târgoviște–FC Argeș (15 óra), Mioveni–FC Farul (17.30 óra), Academica Clinceni–FCSB (19.55 óra) * csütörtök: U Craiova–FC Botoșani (17 óra), FC Dinamo–Universitatea Craiova (19.55 óra). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »