Nem azt mondták, Feri!

Nem azt mondták, Feri!

A demokrácia tisztaságán őrködő DK közleményt adott ki. „Legyen nyilvános a politikusok családtagjainak vagyonnyilatkozata! – követelte a Gyurcsány-párt nevében Oláh Lajos és Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő.

Indoklásukban egyebek mellett ezt írták: „Az eloligarchásodó rendszerben bevett gyakorlat, hogy nem a politikus, hanem a felesége, a gyermeke, az édesanyja bankszámlája hízik, így »kimentve« az adófizetőktől ellopott pénzt. A DK azonban nem tűri a törvényesített harácsolást, és ismét be fogja nyújtani a határozati javaslatot (…)”

Nagyszerű ötlet, hajrá! Ha javasolhatom, az akciót kezdje talán mindjárt maga Gyurcsány Ferenc, úgy szólna az a legnagyobbat…

Ráadásul ezzel pártelnök úr családja is tisztázhatná azokat a visszatérő mendemondákat, amelyek szerint állítólag mindenféle disznóságok állnak az Apró–Gyurcsány klán mesés vagyona mögött. (Elrabolt zsidó villáról, a Horn-korszakban még inkább megtollasodott Piroska anyósról, százmilliós kölcsönöket nyújtó Altus-elnök-feleségről meg effélékről beszélnek.)

Hírdetés

Megjegyzem, némi ellentmondás is lapul abban a megkapó igyekezetben, amelyet a közélet megtisztulásáért vív egyfolytában a DK. Elnökük néhány napja azt nehezményezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy diktátorral („egy másik diktátorral”) találkozik, jelesül a török elnökkel. Gyurcsány Ferenc még egy maga alkotta versikét is mellékelt a háborgásához, amelyből megtudtuk, hogy „valaki fél” (Orbán Viktorra gondolt a költő).

Az ám, csakhogy percekkel később több portál is fotókat tett fel az internetre, amelyen az exkormányfő Gyurcsány látható, amint 2005-ben szenvedélyesen ölelkezik ugyanezzel a török elnökkel. Meg azokról a mesterlövészekről is láthattunk képeket, akik annak idején a Múzeumkert tetejéről védték az odalent ijedten szónokló Miferinket. Aki most verset ír meg hőbörög. Szegény.

Pilhál György – www.magyaridok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »