Nem árulja el az ügyészség, hogy mit keresett több autónyi ember Boldog István otthonában

Nem árulja el az ügyészség, hogy mit keresett több autónyi ember Boldog István otthonában

Több autó és 10-15 ember jelent meg tegnap reggel a korrupciós botrányba keveredett fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István házánál. A szemtanúk szerint órákat töltöttek bent, a Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy nyomozati cselekmény folyt-e a helyszínen. A kormánypárti politikust azzal gyanúsítják, hogy jogellenesen befolyásolta az uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

Április 6-án függesztette fel a parlament Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát, miután Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta ezt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggő nyomozás miatt.

Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott

– írta az ügyészség, az ügyet tavaly októberben kirobbantó Hadházy Ákos és Csányi Tamás pedig már akkor azt állította, hogy Boldog gyakorlatilag megzsarolta körzetének polgármestereit: csak akkor lesz uniós pénz, ha a fideszes politikus által kijelölt cégek kapnak munkát.

Az ügy akkor vett fordulatot, amikor Nagy Szilárd, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyel település polgármestere, egy vádalku keretében a hatóságoknak azt vallotta, hogy az EU-s pályázatok és az ennek eredményeként érkező uniós pénzek már előre le vannak zsírozva Boldog István választókörzetében. 

Nagy Szilárd szerint a fideszes képviselő szinte kiskirályként próbálta irányítani választókerületben az összes polgármestert és rajtuk keresztül a közbeszerzéseket. Nagy Szilárd elmondása szerint vallomását államtitokká minősítették és a hatóság személyi védelem alá helyezte.

A rendőrségi eljárás során korábban már négy ember került előzetes letartóztatásba, köztük Boldog István jobbkezét, F. Petra törökszentmiklósi önkormányzati képviselőt, akit később bűnügyi felügyelet alá helyeztek.

Hírdetés

Vendégek kedd reggel?

Kedd reggel úgy tűnik újabb fordulatot vehetett az ügy, ugyanis helyi lakosok szerint több autó is megjelent Boldog István kétpói házánál, többen úgy hallották, hogy nyomozók érkeztek a politikushoz. Kerestük a település független polgármesterét, Virágné Lukács Gabriellát, aki megerősítette, hogy több autó is érkezett Boldog István házához. 

A polgármester azt mondta, hogy legalább 10-15 ember jelent meg, akik több órán keresztül is az ingatlannál tartózkodtak.

Megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget is, akik nem árulták el, hogy nyomozók szállták-e meg a fideszes politikus házát. Azt írták:

a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő eljárásban  folyamatosak a nyomozási cselekmények, amelyekről azonban a büntetőeljárás eredményessége érdekében további adatok jelenleg nem közölhetőek.

Próbáltuk utolérni Boldog Istvánt is, de a politikus telefonja kisípolt.

A nyomozás elindítása nem volt zökkenőmentes, ugyanis az április 6-án felfüggesztett mentelmi jogról szóló levél hetekig nem érkezett meg az illetékes szervnek, ezért csak május 5-én kezdődött meg hivatalosan a nyomozás az ügyben. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »