Nem Ártatlan Ádámka, hanem a fekete ruhás ember kaszabolta össze Hermina nénit – azazhogy mégis ő, de véletlenül

Nem Ártatlan Ádámka, hanem a fekete ruhás ember kaszabolta össze Hermina nénit – azazhogy mégis ő, de véletlenül

Zalaegerszeg: idős asszonyhoz ment be éjjel lopni, és felébredő áldozatát majdnem megölte a "fiatal férfi". A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt vádlottak padjára került 22 éves "H." (azaz Horváth) Ádám ügyében a tárgyalás hétfőn kezdődött az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa előtt.

A cigány a bíró kérdésére csak részben ismerte el bűnösségét.

"H." Ádámot – korábbi vallomása szerint – a "szerencsétlen véletlenek" (és semmiképpen sem a víre) sodorták bajba.

Nézzük hát a hihetetlennek tűnő, de az utolsó szóig színigaz történetet!

Azon az éjszakán, 2015. május 19­-re virradóan a lenti­-mumori Arany János utcán sétálva egy idős asszony háza előtt fekete ruhás férfi (értsd: feltehetően gárdista – a szerk.) szólította meg, kezében húsbárddal, és azt kérte, a bárdot vigye be a nénihez. Sörrel kínálta, és a szívességért cserébe még a nála lévő tojásokat is odaígérte. "Jó embernek tűnt, hát megtettem" – vallotta annak idején "H." Ádám. Csak a házban szembesült vele, hogy nagy bajba keveredett, és az utcára visszaérve már nem találta az ismeretlent. Ettől megijedt, nem hívott segítséget, mert félt, úgysem hiszi el senki, hogy nem ő volt a tettes, magyarázta. Ez így is történt, ugyanis a helyszínen csak az ő és 85 éves tulajdonos nyomait találták meg.

Hát nem meseszerű?…

Hírdetés

Utólag ő is annak érezhette, ugyanis a hétfői tárgyaláson egy másik történetre váltva már igyekezett balesetnek, szerencsétlen véletlennek beállítani, amit tett. Azt vallotta, lopni ment be a házba, és a neszezésére a konyhába kijövő tulajdonos elől a szoba ajtaja mögé bújt el, de amikor ezt a néni becsukta volna, ő nem engedte el a kilincset, így lebukott. Ekkor a nő a bárddal többször az ajtó mögé suhintott, ő pedig "elkapta kezét és visszacsapott vele".

– Nem akartam bántani, de amikor felkapcsoltam a villanyt, láttam, minden csupa vér. Megijedtem, sokkos állapotba kerültem – mesélte az újabb színigaz verziót a Balog-kedvenc. A "sokkos állapot" dacára az ellopásra összekészített holmikat hazavitte, a ruháját pedig hajnalban elégette.

– Egy szó se igaz abból, amit mond, hazudik – reagált Ártatlan Ádámka vallomására a megtámadott idős nő a hétfői tárgyaláson. Ahogy felidézte, a konyhában érte tetten a tolvajt, aki pénzt követelt tőle. – Mondtam neki, nincs, ekkor megfogta a göncömet, belökött a szobába, közben végig ütlegelt. Csak a fejemet, ahhoz volt esze, hogy azt üsse, mert attól sántulok meg leghamarabb – mondta Hermina néni.

De nemcsak a szegény csínytevőről ilyen csúnyákat állító magyar néni rasszista, hanem a vádirat is. Eszerint a korában már zsarolásért, jármű önkényes elvétele, valamint szeméremsértés miatt elítélt "fiatalember", miután szakított élettársával, Aszódról Lentiben élő apjához költözött 2015. május elején. Alig pár nap múltával, május 18­-án délután barátaival italozott, majd a társaság este tíz körül indult haza, de az ittas "H." Ádám különvált tőlük. Éjfél után nem sokkal jutott be az utcájukban lakó idős nő konyhájába, ahol két sört és ötven tojást vett magához. Ez után az ablak szúnyoghálóját lefeszítette, és bemászott a lakásba, ott a kamrában kutatott tovább. Három csomag kávét, pár liter bort pakolt össze, ám ennek zajára felébredt a ház 85 éves tulajdonosa, felkapcsolta villanyt, és tetten érte "H." Ádámot, aki kiabálva kérte tőle a pénzét. Az elutasító válaszra a cigány a konyhaszekrényből kivett húsvágó bárddal többször fejbe csapta áldozatát. A szerencsétlen nő próbált védekezni, a szobájában az ágyáig jutott, de ott lerogyott, "H." Ádám pedig addig ütlegelte, amíg a nő el nem ájult. Ezután felpakolta az összekészített holmikat, a megtalált pénztárcából kivett háromezer forintot, és távozott. A zsákmány nem érte el a 10 ezer forintot. A vérbe fagyott nőt délelőtt találták meg. Nyílt koponyacsonttörést, életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot szenvedett. A cigányt másnap este fogták el.

A büntetőügy tárgyalása a héten még két napon folytatódik.

(Kuruc.info – Zaol korrigálva)

Korábban írtuk:

Lentiben is bemutatta tudományát egy cigány: 85 éves magyar asszony fejét kaszabolta össze egy húsvágó bárddal

Ez a cigány kaszabolta össze a 85 éves magyar néni fejét egy húsvágó bárddal


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »