Nem áll le a Bozsik Stadion építése, többen nem támogatják a „stadion stop”-ot

Nem áll le a Bozsik Stadion építése – ez derül ki a kispesti MSZP-s polgármester csütörtöki leveléből és Karácsony Gergely főpolgármester egyik tegnapi nyilatkozatából. A Budapest Honvéd fociklub vezetői érdeklődtek a kispesti polgármesternél, hogy milyen jövőt szánnak az épülő Bozsik Stadionnak. Gajda Péter szerint a főváros új vezetésének nem áll szándékában fellépni a beruházás ellen. A főpolgármester sem cáfolta ezt ma. A választás előtt Karácsony Gergely egyik legfontosabb kampányüzenete a „stadion stop” volt, még aláírásokat is gyűjtöttek, hogy a kormány állítsa le a stadion építéseket – közölte az M1 Híradója.

Felesleges pénzszórásnak tartja a stadionépítéseket, így le kell állítani azokat. Az elmúlt hónapokban folyamatosan ezzel kampányolt az ellenzék közös főpolgármesterjelöltje.

Karácsony Gergely még aláírásgyűjtést is indított STADION STOP címmel. Azt hangoztatta, hogy a meggondolatlan stadionberuházások helyett az egészségügyre kellene költeni.

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere viszont nem támogatja a stadionstopot – ez azután derült ki, hogy a Budapest Honvéd vezetése levélben kérdezte meg a kispesti városvezetőt arról, hogy az új fővárosi közgyűlés milyen jövőt szán az épülő Bozsik Stadionnak.

Hírdetés

Gajda Péter válaszlevelében arról biztosította a Honvéd vezetését, hogy: „Sem neki személyesen, sem pedig a főváros új vezetésének nincsenek olyan szándékai, hogy a már épülő stadion-beruházás ellen bármi módon fellépjenek.”

Csakhogy Karácsony Gergely pénteken is leszögezte, hogy tartja magát a kampányban elmondottakhoz. Vagyis, addig nem lehet Budapesten stadiont építeni, amíg nincs minden kerületben CT. A Bozsik Stadionra vonatkozó kérdésre ugyanakkor már másképp válaszolt a főpolgármester. Azt mondta, fontos a kerületi polgármester véleménye.

A főpolgármester szerint a már elindított beruházásokkal kapcsolatban egyébként is kevesebb vita van, a tervezett atlétikai stadionról pedig őszintén kell beszélni.

Közben Ferencváros új, ellenzéki polgármestere is nemet mond a stadionstopra. Baranyi Krisztinát a Népligetnél tervezett új sportcsarnokról kérdezte az ATV. Ez lenne ugyanis a 2022-es kézilabda EB egyik helyszíne. Baranyi Krisztina azt mondta, a beruházást a IX. kerület támogatni fogja.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »