"Nem akarunk több cigányt kiszolgálni!" – Tízből tízzel csak a probléma van, de ezt így nem lehet kiírni

"Nem akarunk több cigányt kiszolgálni!" – Tízből tízzel csak a probléma van, de ezt így nem lehet kiírni

Olvasónk írja:

Autószerelő műhelyt tartunk fenn, és most elegünk lett, betelt a pohár! 10-ből 10 cigánnyal csak a probléma van. Nem fizetik ki a munkát, másnap visszajönnek reklamálni (olyan hibára, amelynek semmi köze nem volt az elvégzendő munkához) és visszakövetelik a pénzt (már ha eljutunk odáig, hogy kifizeti).

A héten új csalással találkoztunk: átutalással fizet. OK. Előfordul. Küldje át az átutalási megbízást. Anélkül nem adjuk ki az autót. Átküldte. MKB-bankos átutalási megbízás a bank által lepecsételve. És itt jön a becsapás! Ha a bankszámlán nincs fedezet, a bank akkor is kiállítja a visszaigazolást. Naná, hogy nem volt fedezete az átutalásra!

Az ember egy pillanatig jóhiszemű – mert az adott helyzetben nincs is más lehetősége – és máris becsapták!

Nem mondanám magam rasszistának, de nem is szorítom a keblemre a cigányokat. Nincs bennünk semmilyen félelem velük szemben, elég talpraesettek vagyunk ahhoz, hogy ne féljünk senkitől. Ellenben teljesen hidegen hagynak.

Hírdetés

Mostantól azonban nem akarunk velük semmilyen kapcsolatot! Nem akarjuk kiszolgálni őket, mert abból nekünk mindig csak a problémánk van. Nálunk inkább csak a bosszúság, de el tudom képzelni, hogy bemegy egy fodrászüzletbe néhány szép példány és a fodrász hölgyek mit érezhetnek egy nagydarab, rossz arcú, a munkájukra hümmögő cigány kiszolgálása közben. Persze ez csak egy példa volt, szerintem sokan nem akarunk cigányokat kiszolgálni!

Hozzánk telefonon be kell jelentkezni és nem mindig hallható a telefonáló hangján, hogy cigány. Persze a "Csináld már meg, testvérem, rágjam ki a szívedet" és hasonló mondatok után a naptár hirtelen betelik egész évre. Azonban mit tudunk csinálni, ha nem tudjuk a telefonban hang alapján kiszűrni, és megjelenik a szerviz kapujában egy cigány az összelopott BMW-jével? Mi pontosan tudjuk, hogy ha engedjük begurulni a műhelybe, akkor a mi zsebünkből lesz az autóban új alkatrész és az aznapi munkadíjat is fújhatjuk. Ez így van minden túlzás nélkül, 100%-ban! De mi kisvállalkozók vagyunk, nekünk nincs BMW-nk és nem is akarunk egy cigány BMW-jére saját zsebből költeni.

Persze a munkalapon rajta van, hogy amíg nincs a javítás kifizetve, addig nem adjuk ki az autót, de ezt nehéz kivitelezni a gyakorlatban. Lehetne pereskedni, hiszen kitöltött, a megbízó által aláírt munkalap megvan, a számla megvan, de azt hiszem egy ilyen perbe belemenni pár tízezer forint miatt nincs értelme, mert az ember csak magának csinál problémát és idegeskedni valót.

Ellenben szeretnénk megelőzni ezeket a bosszúságokat. Nyilvánvalóan nem írhatjuk ki, hogy "Cigányokat nem szolgálunk ki" és a weboldalra sem írhatjuk ki, hogy "Ha cigány vagy, ne hívj!".

A jövőben szeretnénk magunkat megkímélni ezektől a bosszúságoktól, ezért ötleteket (vagy javaslatokat) kérnék az olvasóktól, esetleg jogban járatos személyektől, hogyan tudjuk elkerülni azt, hogy ki kelljen szolgálni őket. Ki hogy csinálja? Jó lenne az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról és megoldásokról olvasni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »