Nem akarta vállalni, felmondott a TV2 riportere

Miután a Milla egykori tagja nyilvánosságra hozta levelét, Szabó Tibor otthagyta a TV2 Tényeket. Ő volt a hetedik, aki Kökény-Szalai Vivien hírigazgató érkezése óta távozott.

Azonnali hatállyal felmondott a TV2 Tényeknél az a Szabó Tibor, akinek korábban Juhász Péterről, az Együtt alelnökéről kellett volna anyagot készítenie – közölte a Comment:com. Szabó a hétvégén kereste meg a Millában korábban szerepet vállaló Torsa Mátyást, miután utóbbi Juhász Péternek a szervezetben vitt szerepét kritizálta. Egy 888-cikket meg osztva ezt írta: „Juhi egy kvázi »ellenzéki« tóni. nem annyira szeretném végignézni, ahogy –  egyszer majd, ha »ennek« vége –, hogy szaporodnak az ő szobái… is”. Torsát ezek után kereste meg a Juhász anyagi helyzetéről korábban is riportot gyártó TV2. Emlékezetes: a csatorna arról szeretett volna anyagot készíteni, hogy az ellenzéki politikus keresetéből nem jönne ki annak az ingatlannak a bérlése, amelyben lakik, de a képviselő cáfolta, hogy ez így lenne. A nemrég Andy Vajna filmügyi kormánybiztoshoz kerülő kereskedelmi csatorna mégis lehozta az anyagot, amelyben meg is becsülte egy szakértő, hogy az ingatlannak többe kell kerülnie.

A Facebookon landolt a privát beszélgetés

Szabó azzal kereste meg Torsát, hogy interjúzna vele, miután a Milla volt tagja „firtatta Juhász Péter pénzügyeit.” Torsa válaszul a privát beszélgetést kiposztolta Facebook-oldalára, benne a riporter profilképével, telefonszámával. Az egykori millás a TV2 tulajdonosi hátterét vetette Szabó szemére, mint írta: „nem vagyok egy hálás interjúalany, de állok rendelkezésére, amint megnézhettem a Tv2 tényfeltáró riportját mondjuk Rogán Antal ingatlanügyeiről, az ezzel kapcsolatban hogy-hogynem megsemmisült bizonyítékokról, Andy Vajna kaszinóiról, tévéjéről – hopp, de hát maga is ott dolgozik –, vagy épp a miniszterelnök birtokain nyíló nárciszokról, és vannak még témaötleteim.” Ezek után Szabó arra kérte Torsát, hogy legalább a számát takarja ki, de ő erre nem volt hajlandó, mint írta, „belátása szerint pereljen, vagy próbáljon valódi riportokat készíteni.”

Hírdetés

A Comment:com ezek után írta meg hétfőn, hogy Szabó felmondott, és nem is akarta elvállalni az anyagot, mondván, a TV2-nél a nemrég érkezett Kunfalvi Nóra vitte korábban ezt az ügyet. (Kunfalvi előzőleg a 888-nál dolgozott, ahonnan a Tóbiás József családjáról szóló cikk miatti botrány után állt fel. Még korábban pedig a Hír TV munkatársa volt, ahonnan a Célpont munkatársaival együtt távozott Simicska Lajos kijelentéseire hivatkozva.) A Comment:com szerint Szabónak akkor lett elege, amikor az egyik Juhász-riport beharangozóját úgy olvastatták fel vele, hogy ahhoz nem volt köze. A portál szerint Szabó a hetedik, aki az új hírigazgató, Szalai-Kökény Vivien érkezése után távozott. Szalai-Kökény korábban a Story főszerkesztője volt, két éve pedig Zuschlag Jánosról jegyzett könyvet, melyben az egykori MSZP-s politikus volt párttársait támadta.

Ellenzéki politikus vagyonát firtatta Vajna tévéje

Juhász Péter a TV2 korábbi interjúját maga is felvette, majd nyilvánosságra hozta. Abban többek között a bankszámlaszámát is bemutatta, mondván: nehezen jön ki a keresetéből, és szívesen vesz minden segítséget. A 444 hétfőn arról írt, hogy négy nap alatt hárommillió forint adományt gyűjtött össze Juhász. Az Együtt képviselője vasárnap egyébként megjelent a kormánypárti Hollik István sajtótájékoztatóján is, miután a fideszes politikus a pénzügyi helyzetéről igyekezett kérdéseket feltenni. Juhász ezekre válaszolt, de erre előtte nem szeretett volna neki lehetőséget adni Hollik.

Juhász pénzügyei iránt akkor kezdett érdeklődni a nemrég Vajnához került, és sajtóértesülések szerint Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó befolyása alatt álló tévé, hogy az Együtt képviselője Orbán Viktor ingatlanügyeit firtatta. Megírtuk: egy akár milliárdos bevételt is hozható majorság kezd kialakulni Orbán-közeli tulajdonosok birtokában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »