Nem akart „természetben fizetni” a pap fõnökének egy foksányi nõ, ezért megütötte

Nem akart „természetben fizetni” a pap fõnökének egy foksányi nõ, ezért megütötte

A foksányi idősek otthonának egyik női alkalmazottja számolt be a sajtónak arról, hogy a közelmúltban bezárta és megütötte őt az intézet igazgatója, aki történetesen egy pap, amiért a nő nem akart elárulni bizonyos dolgokat az egyik kollégájáról, valamint nem volt hajlandó szexuális kapcsolatot létesíteni a férfival.

„Bementem vele az irodába. Mondta, hogy menjünk át a protokoll irodába, ahova nekünk, egyszerű alkalmazottaknak nem szabad bemennünk, de még csak bekopogtatnunk sem. Bementünk és ő bezárta az ajtót. Alkohol szag áradt belőle és arra kért, hogy igyunk meg egy kávét. Utána azt mondta, hogy mondjak el mindent, amit csak tudok, az egyik kollégámról, csúnyán beszélt. Elutasítottam, ezután elvette a mobiltelefonomat. Levetette előttem az ingét és a nadrágját, megütött és arra kért, hogy létesítsek vele szexuális kapcsolatot. Azt mondta, hogy ki fog rúgni és esélyem se lesz megúszni, ha nem nyilatkozom azt a kollégámról, amit ő mond. Aztán hátracsavarta a jobb kezem, meghúzta a hajamat és belém rúgott. Nagyon megijedtem. Azt mondta, hogy nekünk, akik nem adtunk pénzt azért, hogy alkalmazzon minket, természetben kell fizetnünk” nyilatkozta a nő.

Az alkalmazott elmondása szerint, mivel többször is csengett a férfi telefonja, ezért egy idő után felöltözött, elment és arra kérte őt, hogy úgy hagyja el a helyiséget, hogy közben ne lássa meg senki.

„Felfutottam a lépcsőn és találkoztam a kollégáimmal. Látták, hogy sírok. Elájultam.” – tette hozzá az alkalmazott.

Hírdetés

Elmondása szerint az eset után felvette a kapcsolatot Foksány polgármesterével, mivel úgy gondolta, hogy ő tud majd neki segíteni ebben a helyzetben. A polgármester állítólag azt válaszolta neki, hogy mivel nem nemi erőszakról van szó, ezért nem kell nagy dobra verni az ügyet és mindenképpen értesítse őt ha a sajtó képviselőivel kíván beszélni.

„Nem akarok pénzt, én nem akarok semmit, csak azt szeretném, hogy az intézmény igazgatója normálisan viselkedjen velünk alkalmazottakkal. Sok alkalmazott fél és nem mer beszélni” – tette hozzá a nő.

A Digi24.ro megkereste az ügyben a polgármestert, aki elmondta, hogy jelenleg szabadságon tartózkodik, de hallott az ügyről. A polgármester elmondása szerint az esetet kivizsgálják és amennyiben igaznak bizonyulnak a vádak, abban az esetben megteszik a szükséges intézkedéseket.

Az idősek otthonának megvádolt igazgatójával a hírportál nem tudott kapcsolatba lépni. A Digi24.ro beszámolója szerint a férfi az intézmény igazgatósága mellett továbbá papi feladatokat lát el egy foksányi templomban. (Digi24.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »