"Nem akarok olyan büntetést kifizetni, amit nem rám szabtak ki!" – kamionos olvasónk jogi segítséget kér

Olvasónk írja:

Tisztelt Olvasók!

Segítséget szeretnék kérni. Nem anyagi, hanem jogi segítséget. Szeretném, ha valaki emberi hangon és őszintén, nem pedig leereszkedve elmondaná, hogy adott helyzetben tudok-e még lépni. Próbálom az esetet nem túl részletesen, de érthetően leírni. Természetesen név, cím nélkül.

Annyit elárulok, hogy kamionos vagyok. Pár éve dolgoztam egy külföldi cég magyar képviseletének.

Külföldön, adott ország közúti hatósága ellenőrzése során kaptam egy névre szóló büntetést (kiegyenlítettem). Viszont a cég a nem megfelelő szállítási papírok miatt haszonelkobzással lett büntetve. Számomra ez akkor derült ki, amikor már a fizetési felszólítás jött a jogi képviselőjüktől. Ráadásul már nem is álltam náluk alkalmazásban. Megjegyzem, felmondásom előtt kétszer is levontak járandóságomból, mindenféle indoklás és előzetes tájékoztatás nélkül. Meguntam a bohóckodást; azonnal felmondtam, amiért nem kis összeget legomboltak rólam.

Hírdetés

Próbáltam velük levél útján szót érteni, de hiába. Így bíróságra adtam az ügyet. Mivel ügyvédem inkább a jogszolgáltatást képviselte és nem engem, megváltam tőle. Önállóan folytattam. Mivel a bíróság számára elfogadható indokot nem tudtam felhozni a tárgyalásról való távolmaradásomra, hivatalból megszüntették az eljárást. Fellebbezésem hasztalan volt; a másodfok jóváhagyta első fok végzését. Most ott tartok, hogy a cég perköltségéről szóló fizetési felszólítást már kézhez kaptam. Várom, hogy a szerintük őket megillető "kártérítés"-ről szólót is hamarosan megkapom a végrehajtótól.

Szaladtam még egy kört a telefonos jogsegéllyel. Telefonon kedvesen elmagyarázták, hogy a jogi képviseleten kívül minden segítség ingyenes. (Ehhez képest én több tízezret kifizettem, pedig csak a papírok szerkesztése valósult meg.) Tanácsukra felkerestem az egyik legközelebbi elérhetőségüket. Teljesen felesleges volt. Át se nézte az illető a papírokat. "Ezzel nem most kellett volna idejönni." "Túl régi az ügy, nehéz bizonyítani" – mondta ezeket az okos szavakat, anélkül, hogy átnézte volna a keletkezett iratokat. Pedig az ügyfélfogadási időbe belefért volna, és rajtam kívül senki sem várt rá. Szóval nem foglalkozott velem, mert "a régi ügy" nem fényezné a sztárügyvéd "imidzsét". Szóval ott tartok, ahol a part szakad.

Azok segítségét várom, vagy munkajogász segítségét várom, akik hajlandóak időt szánni rám. Természetesen az esetleges jogi képviseletet nem ingyen kívánom.

Konkrétan az érdekelne, hogy adott helyzetben hogyan tudom az ügyet bíróságra vinni. Nem akarok olyan büntetést kifizetni, amit nem rám szabtak ki. Ráadásul még a cég vont le tőlem jogtalanul, mert szerintük miattam büntették meg őket. A maradékot pedig van pofájuk kártérítésként követelni.

Elérhetőségem: [email protected]

Tisztelettel: Kip


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »