Nem akaródzik a szír szutyoknak hazamenni, s újjáépíteni az országot

Johan-Mathias Sommarström, a svéd SVT újságírója Szíriába látogatott, hogy megnézze, milyen ott a helyzet az év vége felé. – írja a 888.hu A lap szerint a tudósító több helyi emberrel is beszélt, akik arról panaszkodtak, hogy a férfiak nagy része Európába ment és most nincs senki, aki újjáépítse az országot.

Rúgjátok végre ki őket, nektek is jobb lesz, és küldjétek őket haza, hogy újjáépítsék az országot” – mondta Johan-Mathias Sommarström svéd újságírónak egy szír nő.

Sommarström meglátogatta a Damaszkuszi Egyetemet is, ahol azt tapasztalta, hogy a hallgatók hetven százaléka nő, eltűntek a férfiak.

Hírdetés

Csak nézz körbe nálunk, csak nőket látsz az utcákon, a kávézókban és az egyetemen” – mondta Safaa és Sheima, az intézmény két hallgatója.

Egy másik diák, Lina szerint a damaszkuszi vezetésnek lépéseket kellene tennie annak érdekében, hogy visszacsalogassa a migránsokat, hogy azok újjáépítsék az országot. A hallgató közölte, Európa sem maradhat tétlen, ugyanis vissza kellene zavarnia az illegális bevándorlókat. Sokan attól félnek, hogy férfiak hinyban nem lesz kivel családot alapítaniuk.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »