Nem akárkiket látogatott meg Orbán Viktor Egerben

Nem akárkiket látogatott meg Orbán Viktor Egerben

Megnézzük, hogy beengednek-e bennünket – tréfálkozott Nyitrai Zsolt mellett kampányoló Orbán Viktor, miközben egy egri családi ház csengőjét nyomta: a miniszterelnök kedden a Mikulás sebességével váltott kampányüzemmódba: délelőtt még Szófiában járt, délután már Egerben házalt, hogy „eladja” a lakóknak Nyitrait, és támogatói aláírásokat, adatokat gyűjtsön a Fidesz-szimpatizánsoktól.

Az akció spontánnak akart tűnni, bár szervezettségét maga a miniszterelnök leplezte le, a harmadik meglátogatott családnál ugyanis szabadkozni kezdett: „Bocsánat a késésért, Bíróékat keressük” – mondta, miközben már be is lépett az ajtón, Nyitrai Zsolt és a teljes stáb kíséretében.

http://mno.hu/

Hitelességet persze eleve értelmetlen egy kampányvideótól várni, de az anyag más szempontból is érdekes lehet:

alátámasztja, hogy Orbán Viktor jelenléte még egy ilyen kampányvideóban is csak a bizalmi embereknek jár, a miniszterelnöki fenék nem illeti csak úgy bárki székét.

Hírdetés

A három meglátogatott családból kettő ugyanis helyi nobilitásnak számít: a másodikként felkeresett Petrovai József, az egri önkormányzat sportreferense, iskolai edző és Magyar Atlétikai Szövetség ugró szakágának vezetője, de fia, Márton is elismert sportoló, az Egri Vízilabda Klub másodedzője (ő is feltűnik a videón).

http://mno.hu/

A harmadikként felkeresett Bíró-családot sem kell bemutatni Egerben: az egerhirek.hu szerint Bíró József – Nyitrai kezdeményezésére – tavaly novemberben vehetett át miniszteri oklevelet és Pro Agria-életműdíjat Seszták Miklóstól, a turizmus és a borászat területén végzett  tevékenységéért. Bíró nem mellesleg a helyi  Borút Egyesület elnöke és a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség kuratóriumának tagja is.

Az első meglátogatott családról ugyan nincs információnk, de fentiek alapján tényleg csak a pityókás kukás feltűnése tűnik spontánnak Orbán Viktor kampányvideóján – illetve a lusta macska, aki a kormányfőnek sem adja át jól megérdemelt helyét a konyhában.

http://mno.hu/

A találkozók mesterkéltségénél nagyobb baj, hogy Orbán kampánystábja bármilyen szűrő, korlátozás nélkül közzétette az aláírók személyes adatait: a felvételen több helyen tisztán olvasható a támogatók pontos címe, vezetékes és mobil száma – nem tudjuk, hogy az érintettek hozzájárultak mindehhez, de az biztos, hogy ezekkel az adatokkal most bárki visszaélhet. (Mi a biztonság kedvéért töröltük a képről a személyes adatokat.)

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »