Nem akárki neheztel most Hosszú Katinkáékra

Darnyi Tamás úszóiskolájának tanítványai a margitszigeti létesítmény felújítása miatt kényszerülne máshová, de a Dagályt befoglalta az Iron Aquatics, alternatíva pedig nincsen.

Hosszú Katinka hétfőn hosszú posztban jelentette be, hogy márciusban a Dagályban „elindul az Iron Aquatics úszásoktatása, a Learn to Swim program, a Duna Aréna tanmedencéjében”. Az iskola elindításáról szóló hírt néhány órával azután tették ki, hogy Hosszú Katinka sajtósától az Index.hu megkérdezte, az Iron Aquatics milyen körülmények között foglalta be az új, 50 milliárdért felépített Duna Arénát. Ismert, Hosszú Katinka és iskolája kora reggeltől késő estig lefoglalta a tanmedencét.

Hírdetés

Válasz nem érkezett, de közben kiderült, a vizes vb uszodafelújításai miatt nagy szükség lenne a Dagály medencéire. A múlt héten ugyanis több budai, valamint XIII. kerületi tanintézményt is arról tájékoztattak, hogy óvodások, kisiskolások úszásóráit törölni kell. A portál úgy tudja, hogy Darnyi Tamás úszóiskolájában ezer gyerek úszásának lőttek arra a néhány hónapra, amíg a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát felújítják. Hiába akarták őket átvinni a Dagályba, ott minden időpont az Iron Aquaticsé.

A két úszósztár iskolájának összecsapása gyakorlatilag kezelhetetlenné vált, amíg a nyári vizes világbajnokság miatt felújítják a Hajóst, ahol a Darnyi-iskola működik. Darnyiéknak a következő három hónapra az összes óvodás, valamint elsős és másodikos osztályokat kellett visszamondaniuk, mert a kisgyerekeket a tanmedencéből nem tudják átirányítani a mély vízbe, a közelben pedig csak a Dagályban van tanmedence.

Hosszú Katinkáék iskolája reggel hattól este 10-ig foglalja a medencéket, mondta az Indexnek egy olyan óvoda munkatársa, amelyet pénteken délután értesítettek a fejleményekről. Igen ám, de délelőtt 11 és 16 óra között senki sem használja a medencéket, lekapcsolják a lámpát, mégsem mehet oda senki. Akkor sem teheti be senki a lábát az uszodába, amikor az Iron Aquatics nem használja az uszodát, és totál üres. „Ezt felsőbb szinteken eldöntötték, próbáljuk megoldani, de ez igen komoly probléma”, fogalmazott a lapnak név nélkül a Darnyi-iskola egyik munkatársa. „Az elmúlt napokban 20-30 csoportot kellett lemondanunk. Mostantól három hónapot ki kell bírnunk, összehúzzuk magunkat” – mondta. Más uszodákkal nem tudnak számolni, mert a vonzáskörzeten belül ez az uszoda van.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »