Nem akar Retkes lenni

Nem akar Retkes lenni

MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus leszögezte, hogy amíg ő a Jobbik elnöke, nem tér vissza a pártba a zsidózás.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szombaton megtartotta tisztújító gyűlését a Jobbik, ahol nagy fölénnyel Gyöngyösi Márton, a a szavazatok mintegy kétharmadát megszerezve lett a párt új elnöke.

Gyöngyösi a megválasztása után az első lapinterjút a Válasz Onlinenak adta. A riporter a párt „utolsó elnökeként” emlegette az interjúban. Amire Gyöngyösi úgy reagált, hogy „nem szeretnék a Jobbik Retkes Attilája lenni, de nem csak mi vagyunk most rossz állapotban.

Nincs párt, amely két ciklust kihúzna kisebb-nagyobb problémák nélkül ellenzékben, valódi sikerélmény nélkül”.

„Nem volt szokás közelmúltig, hogy a magánéleti dolgokat behozza a kampányba a fideszes sajtó”

Hírdetés

A párt EP-képviselője a beszélgetés során kitért arra is, hogy az országgyűlési kampány során „nem volt jó optikája annak”, hogy Jakab Pétert volt elnökét hírbe hozták a kabinetvezetőjével, de annak sem, hogy Földi Istvánt, a párt volt alelnökének, Szilágyi Györgynek az élettársa azzal vádolta meg, hogy egy rendezvényen bezárta egy szobába és megpróbálta őt megerőszakolni. 

[Mint ismert, a rendőrség nyomozást indított az ügyben, de nem szexuális erőszak kísérlete, hanem személyi szabadság megsértésének bűntette miatt – szerk.]

Gyöngyösi a témában hozzátette, hogy „nem is volt szokás egészen a közelmúltig, hogy a magánéleti dolgokat behozza a kampányba a fideszes sajtó”.

Az interjúban felidézték, hogy a párt új elnöke nyolc éve „Ukrajnába ment legitimálni a donyecki szakadárokat”. Majd arra a kérdésre, hogy  „ma is kiáll-e az orosz területszerzés legitimálása mellett, amely miatt egyébként ki van tiltva Ukrajnából” Gyöngyösi azt felelte, „Utólag túlfutásként értékelem. Ha visszarepülhetnék nyolc évet az időben, tudva mindazt, amit ma már tudok, 2014-ben nem indulnék útnak Donyeckbe.”

Az interjú során érintették a párt jövőképét is. Ezzel kapcsolatban Gyöngyösi megjegyezte, hogy az „elnöksége alatt nemzeti konzervatív lesz a Jobbik” mivel „a politikai palettán egyetlen helyen lát tátongó űrt. Szerinte „a jobbközép, nemzeti konzervatív politizálásnak nincs képviselete – rajtuk kívül”.

Végül azt is hozzátette, hogy amíg ő „a Jobbik elnöke, egészen biztos nem tér vissza a zsidózás”.

————————

Gyöngyösi Márton 2014-ben választási megfigyelőként mindent rendben talált az EU által el nem ismert szakadár Donyecki Népköztársaságban, és azt mondta az Oroszország által elfoglalt Krímben tartott népszavazásról, hogy „A Jobbik a népek önrendelkezésének diadalaként értékeli a krími szavazást. A referendum legitim és eredményes”, most ezzel tökéletesen szembe menve azonnali szankciókat sürget Oroszországgal szemben.

Gyöngyösi Márton: Nem szeretnék a Jobbik Retkes Attilája lenni


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »