Nem agyonlövik, elosszák ezeket a betolakodókat…

Partra szállhatnak szerdán Olaszországban a Sea Watch 3 nevű mentőhajón több mint egy hete veszteglő “bevándorlók”, akiket hét európai uniós ország között fognak szétosztani – jelentette be Giuseppe Conte olasz kormányfő.

Milánói sajtótájékoztatóján Conte elmondta: a következő órákban kiszállhatnak az emberek a mentőhajóból. Az élősködésre vágyókat Olaszország mellett Németország, Franciaország, Portugália, Románia, Málta és Luxemburg fogja befogadni.

Hírdetés

A Sea Watch német civil szervezet mentőhajója még január 19-én vette fel a 47 “bevándorlót” a líbiai partok közelében. Az olasz hatóságok múlt pénteken engedélyezték, hogy a hajó lehorgonyozzon Szicíliánál, de az olaszországi kikötők zárva maradtak előttük.

Róma eredeti elképzelése szerint Hollandiának kellett volna befogadnia a bevándorlókat, ugyanis holland felségjelzésű hajóról van szó, Hága azonban ezt visszautasította, mondván, a jármű egy német civil szervezet tulajdona. A nemzetközi jog szerint a tengeren bajba került embereket a legközelebbi biztonságos kikötőbe kell szállítani.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »