Nem adta oda tabletjét, ezért haját tépték, ütlegelték és rugdosták a 15 éves lányt a fiatalkorúak börtönébe vonuló kortársai

Nem adta oda tabletjét, ezért haját tépték, ütlegelték és rugdosták a 15 éves lányt a fiatalkorúak börtönébe vonuló kortársai

Három fiatalkorúval szemben emelt vádat csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség. A vád szerint pár hónappal ezelőtt egy VI. kerületi bevásárlóközpont tetőteraszán próbáltak meg kirabolni egy tizenöt éves lányt – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a tizenhat és tizenöt éves fiatalkorú lányok még tavaly október 13-án az esti órákban a bevásárlóközpont tetőteraszán követni kezdték a tizenöt éves sértettet azért, hogy az értékeit megszerezzék.

A tetőterasz játszótérhez vezető lejárójánál a vádlottak rátámadtak a sértettre, falhoz szorították, és megpróbálták erőszakkal kivenni a kezéből a tabletjét. A sértett azonban azt erősen magához szorította, és a vádlottak határozott felszólítása ellenére sem adta át. Ekkor a vád szerint mindhárom vádlott rátámadt a lányra, ennek során a haját tépték, testszerte ütlegelték és rugdosták. Egyikük megpróbálta a sértett száját is befogni, miután azonban a lány továbbra is hangosan kiabált, a vádlottak végül elmenekültek a helyszínről.

Hírdetés

A három fiatalkorú elkövetőt a kerületi ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tételének felső határa – a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok szerint – öt évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottakkal szemben a kerületi ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »