Nem adta nekik a telefonját, megkéselték Renátóék

Nem adta nekik a telefonját, megkéselték Renátóék

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat két fiatalkorú "fiú" és társuk ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – olvasható a Police.hu-n.

A három "fiú" 2015. december 27-én 5 óra 30 perc körüli időben egy Budapest IX., Ferenc körúti szórakozóhelyen az illemhelyre bevonszolta a sértettet. Az egyik 16 éves a sértettet mobiltelefonja átadására szólította fel, de ő nem tett ennek eleget Ekkor Virágh Renátó egy kinyitható zsebkést vett elő, amelyet a sértettnek szegezett, majd combján, illetve csuklóján megszúrta. Ezt követően a sértettet tovább bántalmazták, majd elvették a mobiltelefonját. Eközben harmadik társuk figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülése keletkezett.

Az egyik 16 éves "fiú" 2015. december 27-én megjelent a IX. kerületi Rendőrkapitányságon, a másikat egy budapesti lakásban fogták el, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A két elkövetővel szemben – őrizetbe vételük mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsítottak harmadik társát, Virágh Renátó 17 éves budapesti lakost a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitánysága országos elfogatóparancs alapján továbbra is keresi.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható cigányt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »