Nekünk cigány kell: megint Pápai "Jocit" küldjük az "Euro"vízióra – ezúttal Tel-Avivba

Nekünk cigány kell: megint Pápai "Jocit" küldjük az "Euro"vízióra – ezúttal Tel-Avivba

Az én apám lett Magyarország legjobb dala, és az énekes képviselheti az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban.

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Pápai Joci (dalának címe: Az én apám), az Acoustic Planet (Nyári zápor), Vavra Bence (Szótlanság) és Nagy Bogi (Holnap) közül a tévénézők választották ki a nyertest. A Kállay-Saunders András nevével fémjelzett The Middletonz sajnos nem került be a rasszista zsűrinél a legjobb négybe, így elmaradt a néger-cigány versenyfutás a nézők kegyeiért.

Másodjára is ő kellett a közönségnek

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen két évvel ezelőtt Origo című dalával már győzött és képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol 8. lett.

A 37 éves előadó tizenöt éve szerepel zeneszerzőként és szövegíróként is a hazai könnyűzenei színtéren. Mostani győztes dalát, Az én apámat Molnár Ferenc Caramellel közösen írta. Mint a döntőben elmondta, a dal a szeretetről szól.

Hírdetés

„A műsor bebizonyította számomra, hogy nem rétegzene, amit csinálok. Köszönöm az országnak, Caramelnek, az apámnak, aki a legnagyobb ember, akit ismerek” – fogalmazott közvetlenül azután, hogy a műsorvezetők bejelentették a győzelmét. A showműsor után A Dal – Kulissza című műsorban elmondta: maximalista ember, de a közönsége és hite nélkül ez semmit se érne.

Kihirdették A Dal 2019 Akusztik győztesét is

A Dal 2019 döntőjében extra fellépőként színpadra lépett az AWS, valamint Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie is. A szombati showműsorban jelentették be, hogy a USNK Posztolj című dalával nyerte A Dal 2019 Akusztik verseny fődíját. A USNK a Petőfi Akusztik keretében önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A közmédia nyolcadik dalválasztó showjának zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő, Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepelt.

A Dal 2019 két műsorvezetője Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie volt.

A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország képviselője indul, a "magyar" versenyző a május 14-i első elődöntőben lép színpadra.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »