Nekiment Karácsonynak a jobbikos Szilágyi

A jobbik képviselője, Szilágyi György nyílt levélben szólított fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne szítsa az ellentétet a biciklisek és az autósok között. Utóbbiak – szavai szerint – már a legsúlyosabb bűnözőkkel kerülnek egy kalapba. A levélre reagált Terézváros momentumos polgármestere is, aki reméli, hogy a Jobbik nem áll be autóslobbistaként a budapesti politikába.

„Autós vagyok, nem bűnöző, a főváros lassan mégis így kezel bennünket” – írta Szilágyi György jobbikos képviselő Karácsony Gergelynek szóló nyílt levelében a Facebookon. A levél elején Szilágyi leszögezte, nem mint ellenzéki országgyűlési képviselő, hanem mint fővárosi lakos írja sorait. „Azoknak a nevében szántam rá magamat a levél megfogalmazására, akik lassan már a legsúlyosabb bűnök elkövetőivel kerülnek egy kalapba, akiktől ma szinte politikai divat lett elhatárolódni, akiknek az igazságát a sajtómegtorlástól tartva már senki sem meri felvállalni. Akik a főváros leginkább kirekesztett, legjobban megbélyegzett társadalmi rétege lettek. Ők pedig az autóvezetők” –fogalmazott a közösségi oldalon.

Hírdetés

Mint írta, a főpolgármesterre nagyon sok biciklis szavazott, és nagyon sok autós is, de ez egy hamis törésvonal. „Miért van az, hogy vagy-vagy helyzetet kell provokálni? Legyen minél több bicikliút, támogatom. De ne szívassunk már meg vele tisztességes állampolgárokat! Akik a volán mögé ülnek, nem mind klímatagadó, műanyag-fetisiszta, esőerdőirtó, bálnagyilkos környezetrombolók – fogalmazott a jobbikos politikus. –Találjunk olyan megoldást, ami nem úgy védi a környezetet, hogy tönkreteszi nagyon sok budapesti autós életét!” – zárta a levelét Szilágyi György.

A nyílt levélre ugyancsak a Facebookon reagált Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere. Azt írta, reméli, hogy a Jobbik nem áll be autóslobbistaként a budapesti politikába és nem kezdi szakmaiatlanul támadni a városvezetést hasonló demagóg nyílt levelekkel. „Nagy csalódás lenne” – tette hozzá. A Momentum képviselője úgy fogalmazott: az új budapesti vezetés arra vállalkozott, hogy újratervezi a várost. „Emberre szabja. Nem autósokra. Nem biciklisekre” – írja, hozzátéve, ennek része a parkolási reform és a kerékpársávok létrehozása. „Bízom benne, hogy minden pártra számíthatunk ebben” – írta Facebook-bejegyzésének végén Soproni Tamás.

Mint ismert, Karácsony Gergely a héten jelentette be, hogy új kerékpársávokat alakítanak ki a Baross utcán egészen az Orczy térig, és a Nagykörút még hiányzó szakaszain is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »