Nekiment az őröknek egy rab – HÁ ME NEKI MINDENT SZABAD!

Két börtönőrt támadott meg egy 27 éves „férfi” Budapesten, mert arra utasították, hogy a reggeli zárkaellenőrzéshez keljen ki az ágyból és öltözzön fel.

A 27 éves férfi a Fővárosi Büntetés-végrehajtás Intézetben töltötte egy korábbi ügy miatt kiszabott büntetését.Tavaly február 16-án reggel a körletfelügyelők létszám-és biztonsági ellenőrzést tartottak, amikor észrevették, hogy a férfi megsértette a házirendet, és a reggeli zárkaellenőrzéshez nem öltözött fel, továbbra is az ágyban feküdt.

Hírdetés

Szóltak neki, hogy tegyen eleget a szokásos rutinnak, de ekkor szitkozódva felugrott az ágyról és kiabálni kezdett az őrmesterrel, miközben felé indult, majd beállt a zárka ajtajába és támadó állásba helyezkedve verekedni hívta a felügyelőt. Az őrmester utasította a rabot, hogy lépjen vissza a zárkába, de ő ennek az utasításnak sem tett eleget, hanem ismét megindult a felügyelő irányába.

Ekkor érkezett a körletbe a főtörzsőrmester, aki szintén utasította a férfit, hogy nyugodjon meg és menjen vissza a zárkába. A rab ekkor szidni kezdte a felügyelőket, majd felkapott egy támla nélküli fém széket, és azt az őrmester felé dobta, aki a szék elől elhajolt. Közvetlenül ezután egy másik széket vett magához, és azzal a főtörzsőrmester felé ütött, aki a kezét a feje elé emelte, így az ütés a csuklóját érte. A felügyelők ezután leteperték a rabot és megbilincselték.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt emelt vádat – írja a Blikk.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »