Nekiment a muszlim órás fiúnak Dawkins

Az áldozatot lefejező ISIS-es kisfiút hozta példaként az ismert ateista arra, hogy nem feltétlenül érv valaki mellett az, hogy még kiskorú. A férfit muszlimgyűlölettel is megvádolták.

Az ISIS kötelékében egy felnőttet meggyilkoló gyereket állította párhuzamba az iskolában bombagyártónak vélt muszlim fiúval Richard Dawkins, amiért kritikát tömkelegét zúdították rá – számolt be róla a The Guardian. Az ismert ateista azután reagált, hogy kiderült: a texasi tinédzser, Ahmed Mohamed és családja tizenötmillió forintos kártérítést követelnek az Egyesült Államoktól az elszenvedett sérelmekért. A fiút szeptemberben tartóztatták le, miután a házilag készített óráját bombának nézték az iskolában.

Csak egy gyerek?

Hírdetés

„De ő csak egy gyerek. Igen, egy elég idős »gyerek« ahhoz, hogy 15 millióra perelje azokat, akiket megtévesztett” – írta Twitter-oldalán Dawkins, majd belinkelte azt a kisfiút is, akit az Iszlám Állam kényszerített egy felnőtt fogoly lefejezésére. „És hány éves ez a »gyerek«?” – kérdezte. Gyors választ is kapott Dawkins: azt kérték tőle, hogy ne hasonlítson össze egy gyilkolásra nevelt gyereket azzal, aki összerakott egyetlen órát. Az ateista válaszában azt írta, hogy csupán csak elege van az emberekből, akik azzal hárítják el Mohamed kritizálását, hogy „ő csak egy gyerek”. Dawkins itt is hoaxnak minősítette, hogy a muszlim fiú óráját bombának nézték.

Később elmondta azt is, hogy az összehasonlításban semmiféle relevanciája nincs annak, hogy muszlimokról van szó, csupán két gyerekről beszélt. Dawkins azt is kétségbe vonta, hogy bármit is feltalált volna a fiú, szerinte Mohamed csupán úgy tett, mintha ő csinálta volna az órát. A tudós szkeptikus volt azt illetően, a fiúnak mi célja volt az óra dobozba tételével és az iskolába vitelével.

A szudáni elnökkel is találkozott

A szudáni származású fiú megvádolása után vált ismertté, és nemcsak a Fehér Házba, Barack Obamához jutott el, de találkozott a népirtással vádolt szudáni elnökkel, Omar Hassan Ahmad al-Bashirral is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »