Nekimegy az UEFA az oroszoknak

Nekimegy az UEFA az oroszoknak

„Nem volt semmilyen összecsapás, eltúlozzák az egészet. Amikor a meccs véget ért, nem volt igazi elválasztó a két tábor között. Az angolok természetesen csalódottak voltak, de hamar helyreállt a rend. A hasonló mérkőzések nagyon gondos szervezést igényelnek, és a szurkolókat megfelelő módon el kell szeparálni egymástól. Az nem helyes, hogy petárdákat és fáklyákat is bevittek a szurkolók a meccsre” – idézi az nso.hu Vitalij Mutko orosz sportminisztert.

Ugyanis megindult az UEFA fegyelmi eljárása az orosz labdarúgó szövetség ellen a szombati Angliával szemben megvívott mérkőzés kapcsán.

Ahogy arról beszámoltunk, az orosz szurkolók a lefújást követően még a stadionban nekimentek az angol drukkereknek, sőt valahogy pirotechnikai eszközöket is bejuttattak a legendás Velodrome-ba.

Végzetes mulasztás is lehetett volna

Hírdetés

Itt elsősorban nem a görögtűz használata a gond, hanem hogy állítólag a francia hatóságok a terrorveszély okán mindent megtesznek, hogy a stadionokban biztonságban élvezhessék a szurkolók a mérkőzéseket. Márpedig, így nehezen hihető, hogy egy rossz szándékú ember ne vihetne be robbanóeszközt egy Eb-meccsre.

Az európai szövetség egyébként csak a stadionon belül történteket vizsgálhatja.

Hasonló eset miatt 2012-ben az orosz válogatott hatpontos büntetést kapott, amelyet akkor felfüggesztettek, ezért most az is előfordulhat, hogy valóban megfosztják pontjaitól a csapatot.

Mint ismert, 2018-ban Oroszország rendezi meg a labdarúgó-világbajnokságot, így a Marseille-ben történteknek még súlyos, a nemzetközi politikát is érintő következményei lehetnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »