"Nekem van behajtási engedélyem" – Árkon-bokron át közlekedik a fideszes országgyűlési képviselő

"Nekem van behajtási engedélyem" – Árkon-bokron át közlekedik a fideszes országgyűlési képviselő

Azt eddig is tudtuk, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselők úgy gondolják, ők bármin és bárhol átgázolhatnak, ha úri kedvük úgy tartja, de Miskolcon bebizonyosodott: már a legelemibb együttélési szabályokat is képtelenek betartani.

Érdekes videó látott napvilágot Csöbör Katalinról, a Fidesz országgyűlési képviselőjéről. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője Facebookon osztotta meg a politikus asszonyra nézve enyhén szólva is kellemetlen felvételt.

A videón látható, amint Csöbör egy lezárt sétálóutca végén egy kidöntött forgalomterelő oszlop „helyzeti előnyét” kihasználva, a gyalogátkelőről(!) hajt be a kérdéses közterületre.

Mikor felvétel készítője kérdőre vonja, a fideszes képviselő pökhendi módon egyből kiváltságaival kezd takarózni:

„Nekem van behajtási engedélyem. (…) Itt mindenhova.”

 

Igen, ezek szerint ez a papiros arra is feljogosít, hogy a gyalogosok számára kijelölt helyen, akár őket veszélyeztetve is átroboghassunk autónkkal, ha úgy látjuk szükségesnek.

Hírdetés

A miskolci rendészet minősíthetetlen hozzáállása sem javít sokat a helyzeten, Jakab Péter bejegyzéséből ugyanis kiderül: a hatóság képtelen volt a jobbikos képviselő kérdésére eldönteni, szabályos volt-e a „rendhagyó” manőver.

Most képzeljük el, ha egyszerű földi halandóként minket csípnének fülön egy hasonló akció közben az illetékesek. Vajon gondolkodnának-e egy tizedmásodpercig is, hogy akkor bírságot verjenek ránk – teljesen jogosan -, hogy a tarkónk is kettéreped tőle?

Szerencsére a rendőrségnél már jobban érzik mit enged a KRESZ és hol húzódnak a normakövetés határai:

a hatóság Jakab Péter fellépésének hála szabálysértési eljárást indított a képviselő asszony ellen.

Csöbör Katalin és a szabályok.

Az alábbi videón Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő egy forgalomkorlátozó oszlop hiányát kihasználva felhajt a járdára a sétálóutca felé azok után, hogy a városvezetés nemrég szigorította a védett övezetbe való behajtást. Senkinek a feje fölött nem kívánok pálcát törni, ezért levélben kértem tájékoztatást a rendészettől: szabályos volt-e képviselő asszony manővere vagy sem, lehet-e ilyet csinálni az átlag miskolcinak vagy sem. Megkaptam a választ. Idézem: „Azon kérdésére vonatkozóan, hogy a gyalogátkelőhelynél gépjárművel a járdára történő felhajtás és továbbhaladás jogsértőnek minősül-e, tájékoztatom, hogy ezen cselekmény megítélése és szankcionálása nem tartozik a Miskolci Önkormányzati Rendészet hatáskörébe.” Szerintetek miért ezt a választ kaptam? A rendészet miért nem tudja eldönteni, hogy képviselő asszony szabályosan járt-e el? És ha a rendészet nem tudja, ti vajon honnan tudjátok, lehet-e ilyet csinálni nektek is? Ui.: A felvétel alapján ha az önkormányzati rendészet nem is, a rendőrség azért el tudta dönteni, mi a tennivaló ilyenkor: szabálysértési eljárást indítottak, erről tájékoztatott a Miskolci Rendőrkapitányság.

Közzétette: Jakab Péter – 2017. február 2.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »