"Nekem nem 20 hónapba tellett, mint Kiss úrnak" – a halottnak hitt áldozat szerint a volt kapitány máig nem fogja fel, hogy mit tett

Interjút adott az RTL Klubnak az az asszony, aki elmondása szerint Kiss László és két társának áldozata volt 1961-ben. A ma 73 éves Takács Zsuzsanna a műsorban azt mondta, hogy valótlanul állították róla, hogy gyakran járt az uszodába. Ezeddig mindenki – még maga Kiss László is – azt hitte, hogy a nő már meghalt. A korábbi úszóválogatott szövetségi kapitány azt mondta a megerőszakolt nőről, hogy “könnyen kapható volt.”

A most 73 éves Takács Zsuzsanna 55 év elteltével, az arcát vállalva beszélt az RTL Klubnak arról, hogy 1961-ben Kiss László, az úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya két társával megerőszakolta. A nő egy ügyvéden keresztül kereste meg a csatornát. Az ügyvéd a levéltári iratok alapján igazolta, hogy valóban ő az a nő, akit Kiss Lászlóék megerőszakoltak 55 éve.

Takács Zsuzsanna a műsorban azt mondta, nem tudja, hogy miért terjedt el az, hogy halott, de örült neki, mert meg akarta kímélni a családját. Állítása szerint nem járt le az uszodába, az volt az első alkalom, hogy lement oda, azelőtt nem is ismerte az úszókat.

Mint elmondta, teljesen véletlenszerű volt, hogy akkor barátnőivel elment a sportuszodába; napozás közben elegyedtek szóba az egyik úszóval, Lantos Lászlóval, aki "teljesen normális viselkedésű és kinézetű fiatalember volt". A nő elmondása szerint a férfi valamit mutatni akart neki a közelben lévő épületben, de nem is ejtette, hogy baj lehet ebből. “Innen nem mész el, mert mindjárt jönnek a többiek” – ezt mondta az úszó, miután beléptek a közelben lévő melléképületben. “Nem is akartam elhinni, hogy ez történik.”

Ezután elmesélte, hogy ketten lefogták és egymás után megerőszakolták, Kiss László volt az utolsó. Mint elmondta, eközben rosszul lett és elájult. A barátnőinek eleinte nem is akarta elmondani, hogy mi történt az uszodában, ők vették rá, hogy elmenjen a rendőrségre. A szüleinek is ők mesélték el, hogy mi történt vele. A családját ezután rengeteg atrocitás érte, rá akarták venni, hogy vonják vissza a vádat, mesélte a nő.

Megviselte az erőszak

Hírdetés

Szerinte a botrány kirobbanása után arról senki sem beszélt, hogy vajon mi lehetett azzal a nővel, akit megerőszakolt Kiss. Cáfolta, hogy szülei befolyásosak lettek volna, sőt, származása miatt még többet kellett tanulni, mint másnak. A volt férje mesélt neki először, hogy újra előkerült az ügy. A volt férjén és akkori osztálytársain kívül senkinek sem mesélt az esetről. Mint elmondta, próbálta elnyomni magában a történteket, de ez legalább 3-4 évig tartott: “Nekem nem 20 hónapba tellett, mint Kiss úrnak.” Elmondta, hogy mind fizikailag, mind idegileg megviselte az erőszak, például az egyetemen nem tudott koncentrálni vizsgákon.

“Napi szinten ezzel szórakoztak” – tette hozzá a nő és mint mondta, nem is ez volt az első eset, a rendőrség anno több lányt is talált. Szerinte ha Kissék nem lettek volna élsportolók, akkor biztosan többet kaptak volna. Kiss László áldozata úgy véli, a volt úszókapitány “gusztustalan módon ki akar mosakodni az ügyből” és “máig nem fogja fel, hogy mit tett.”

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: Mégis életben van Kiss Lászlóék megerőszakolt áldozata

Előzmények:

Kissék egy másik nemierőszak-vád miatt is álltak már bíróság előtt

Péterfalvi zároltatta a Kiss László-erőszak ítéletének iratait – mert hát a személyes adatok, meg az áldozat védelme stb.

Gyárfásnak nagyon fáj és csalódott is szegény, de állítja, közös döntés volt a kiállás Kiss mellett

"Szeretett kefélni" – írta Aczél Kissék azóta elhunyt áldozatáról

Kiss László rá akarta venni társait, hazudják azt, hogy áldozatuk pénzt kért, de nem kapott, ezért tette a feljelentést

Gyárfás nyomására álltak az erőszaktevő mellé az edzők – ideje lenne már őt is eltakarítani

Havi egymilliótól is elesik Kiss László

Lemondás helyett az adatvédelmi hatósághoz fordult Kiss László a szivárogtatás miatt

A szövetség és az edzők is kiállnak Kiss László mellett – le sem töltötte a nemi erőszakért kapott 3 évet

Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért ült börtönben az úszóválogatott szövetségi kapitánya

Visszavonhatóvá tenné a kitüntetéseket a Jobbik, ha a díjazott arra érdemtelenné vált

"Ilyen áron nem kell sem aranyérem, sem új uszoda" – lemondott hazánk legsikeresebb műugró-egyesületének elnöke

Jobbik: botrányos Kiss László mentegetése


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »