Nehogy már muszlimok irányítsák az uszoda-divatot

A svájci hatóságok ezen a héten megtagadták egy muszlim testvérpár állampolgársági kérelmét, mert a 12 és 14 éves lányok nem akartak a fiúkkal együtt részt venni az iskolai úszás órán. Egy bosnyák származású apát pedig azért büntettek több mint egymillió forintnyi összegre, mert eltiltotta lányait az úszástól és a táborozástól – írja a Washington Post.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Hírdetés

A svájci honosítási eljárásban fontos szerepet játszik, hogy az érkezők mennyire tudnak beilleszkedni a társadalomba. Bázelben egy bevándorló családot azért utasítottak el, mert melegítőben mentek az utcára, és nem köszöntek a szembejövőknek. Ugyancsak felfüggesztették egy bázeli mecset imámjának a honosítási eljárását, mert két fia nem akart kezet fogni tanárnőjükkel.

A muzulmánok uszodába járása Ausztriában is kérdéseket vet fel. Csütörtökön Hainfeld szélsőjobboldali polgármestere megtiltotta, hogy az egész testet fedő úszóruhában menjenek a muszlim nők a medencékbe, és néhány német városban is van ilyen tilalom. Sőt, van, ahol kitiltották az uszodákból a menedékkérőket, mert félnek attól, hogy szexuális bűncselekmények történnének.

A svédországi Malmö egyik uszodájában viszont bevezették, hogy egyes időszakokban csak nők mehessenek be, hogy vonzóbbá tegyék a létesítményt a muzulmánoknak. Ebből aztán országra szóló vita robbant ki, vannak, akik kétségbe vonják, kell-e ilyen engedményt tenni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »