Nehéz így eligazodni

A már nyugállományba vonult ballib megmondóemberek röhögcsélnek: „Ha nincs rendszerváltás, Orbán ma egy kombájnt vezetne„.

Magyarul: Orbánnak esélye se lett volna jogász karrierra, ha nincs rendszerváltozás. Azaz mindent a kommunizmusnak köszönhet, amit ő ma szid. Ami persze baromság.

A nálam 4 évvel idősebb Orbánnal azonos nemzedék vagyok, s bizony akkor, a 80-as években, már bárki mehetett jogi szakra egyetemre, csak 2 kivétel volt: egyházi gimnáziumot végzettek és 56-os aktivisták gyerekei/unokái (de az egyházi gimnáziumot végzettek számára is volt egy kiskapu: elmentek segédmunkásnak 1 évre, majd akkor felvételiztek, ekkor már „munkásoknak” számítottak, azaz törlődött az egyházi gimnázium fekete pontja). Orbán meg eleve egyik csoportba se tartozott: nem 56-os aktivisták gyereke/unokája és nem végzett egyházi gimnáziumot.

Ha meg elvégezte volna, jogász lehetett volna, nem valószínű, hogy jogászként kombájnt vezetett volna. Ügyvédnek vagy közjegyzőnek menni nehéz volt, de a bíróságok és az ügyészségek mindenki fiatal diplomást felvettek, ezek akkor nem számítottak olyan jó helyeknek. Szóval az elmélet szimpla hülyeség.

Hírdetés

De az érdekes itt: ezzel párhuzamosan divatban van egy másik elmélet is ballib körökben, mely szerint ha nincs rendszerváltozás, akkor ma Orbán az MSZMP főtitkára. Hiszen komcsi volt, lám ő volt a gimnáziumi KISZ-alapszervezete titkára is.

Most akkor melyik, Havas elvtárs? Zorbán rohadék komcsi vagy hálátlan antikomcsi?

Az a baj az ilyen hazugságokkal, hogy lassan kezd folyamatosan csökkenni azok száma, akik még emlékeznek az adott korra, így komolyan veszik ezeket a baromságokat.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »