Nehéz az érettségi? Diákokat kérdeztünk – VIDEÓKKAL

Nehéz az érettségi? Diákokat kérdeztünk – VIDEÓKKAL

Az írásbeli érettségi március 14-én kezdődött és e hét péntekéig tart. Az első napon a megközelítőleg 1600 magyar középiskolába járó diák magyar nyelvből és irodalomból oldotta a feladatlapokat és választott a négy fogalmazás téma közül, emellett az államnyelvi iskolákat látogató diákok szlovák nyelvből vizsgáztak.  

A következő nap idegen nyelvből mérettettek meg a diákok, angol, német, francia, orosz, spanyol és olasz nyelvű feladatlapok, hallgatási gyakorlatok és fogalmazás témák kerültek a szemük elé.  Csütörtökön a matematika és pénteken a kisebbségi iskolák számára a szlovák, illetve az ukrán érettségi zajlik majd. 

A reggelt a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnáziumban kezdtük, ahol az érettségire szállingozó diákok mellett megkérdeztük az igazgatónőt,  és egy magyarszakos tanárnőt, miként vélekedik az idei magyar nyelvű érettségi feladatlapról.

Hírdetés

Az igazgatónő, Valkai Anett bízik a diákjaiban és abban, hogy a teljesítményük annak ellenére, hogy több, mint egy évet online oktatással töltöttek, megüti az iskola mércéjét. 

Soóky Ágnes, magyar és történelem szakos tanárnő véleményezte a magyar nyelvű feladatlapot és fogalmazás témákat. Véleménye szerint a helyenként pontatlan megfogalmazás miatt nem mindig volt egyértelmű a diákok, sőt, a tanárok számára sem, pontosan mit várnak az érettségizőktől. 

A diákok izgatottan válaszoltak kérdéseinkre, nem a kamera miatt volt bennünk izgalom, hanem a következő, idegen nyelvű érettségi miatti drukk látszódott rajtuk. A magyar nyelvű feladatlapot közepesen nehéznek értékelték, a fogalmazástémákkal meg voltak elégedve. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »