Néhány órán belül több száz migráns ostromolhatja meg a magyar határt?

MTI nyomán

Még pénteken számoltunk be arról, hogy több száz migráns unta meg a várokozást a szerb fővárosban és indult meg gyalog a magyar határ felé. Úgy tervezik, éhségsztrájkolni fognak, amíg nem engedik őket tovább Nyugat felé. A csoport 300-400 főből áll, szinte kizárólag fiatal férfiakról van szó.

Már csak néhány kilométerre vannak a magyar-szerb határtól azok a migránsok, akik gyalog indultak el Belgrádból, mintegy 130-an. Az M1 televízió tudósítói délelőtt azt jelentették, hogy hajnalban érkeztek Szabadkára, ezután Palicson látták őket, vagyis mintegy 10 kilométerre vannak a magyar határtól.

A bevándorlók azt mondják: azért jönnek, hogy a határzár és a szigorú szabály ellen tiltakozzanak. Egyikük szerint 3-4 napig akarnak majd éhségsztrájkolni a magyar határnál. Azonban azt sem lehet kizárni, hogy megismétlődik a tavalyi röszkei incidens, amikor a türelmüket vesztett migránsok egy része erőszakkal akart áttörni a határon. Az összecsapásoknak számos sérültje volt.

Eredetileg mintegy 300-400, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak péntek délután Belgrádból a magyar határ felé gyalog, abban a reményben, hogy ha odaérnek, továbbmehetnek Nyugat-Európa felé. Útjukat Belgrád külvárosában a rendőrök biztosították.

A migránsok beértek Hajdújárásra. Nagyon elszántak, nem akarnak visszafordulni, bíznak abban, hogy a tömeg nyomására a magyar hatóságok megnyitják a határt. Valamennyien Ausztriába és Németországba készülnek – mondta el az M1 tudósítója vasárnap délelőtt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »