Néhány mondat a Coca Cola hisztiről

Néhány mondat a Coca Cola hisztiről

Először: A Coca Cola tisztában volt azzal, hogy milyen reakciót várhat kampányára. Minimum egy, de inkább több lépéssel mindenki előtt volt.

Másodszor: A Coca Colát (az összes multit) nem az érzelmi/politikai/morális reakció, hanem a hatékony marketing és a bevétel motiválja.

Harmadszor: Ilyen őrült médiakampányt, a mindent vivő Sziget mellett, mint erre a provokációra való felülés, más módon nem szervezhetett volna a multi.

Negyedszer: Mivel ez a kampány nem volt törvénybe ütköző, és a konzervatívok egy (elég nagy) része is felült a provokációra – és folyamatosan turbózza magát -, a Coca Cola elérte célját.

Ötödször: A meleg-marketingfogásra felülők, még ha nem is tudnak róla, valójában támogatják a Coca Colát és a szexizmussal, homoszexuálisokkal, homoszexualitással provokáló cégeket. (Maguk a melegek is, akik most Coca Colával fotózkodnak. De azok a konzervatívok is, akik Pepsivel…)

Hírdetés

Hatodszor: Végeredményben mindenki – ez a cikk is – növeli a cég kampányának hatékonyságát. Hetedszer: Egyszerűen be kellene tartani, hogy ahogy a terroristákkal nem tárgyalunk, úgy a provokátorokról nem veszünk tudomást. Igen, ez a boltban is érvényes! ;-) A kampány csak ebben az esetben eredményez buktát!

P.s. Sajnos a technológia bevált, vélhetően a többi multi készíti már a sajátját. Bolondok is volnának, ha nem tennék.

Üdvözlettel: KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »