Negyven horvát rendőrt fegyvereztek le a magyar hatóságok – az 1000 migránst vonattal átcsempészve maguk is határt sértettek

Mintegy ezer migráns negyven horvát rendőr kíséretében értesítés nélkül, vonattal érkezett Magyarbólyba – számolt be a kormányszóvivő.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó beszámolt arról, hogy a három érintett településre (Beremend, Gyékényes, Magyarbóly) több száz rendőr, illetve katona érkezett pénteken a migránsok fogadására, illetve továbbutazásuk biztosítására. Elmondta, hogy Horvátországból mindenféle előzetes egyeztetés nélkül küldik hozzánk a regisztrálatlan migránsok tömegeit.

Horvátország menekültügyi rendszere pénteken összeomlott, az embercsempészek egy nap alatt legyűrték – jelentette ki a kormányszóvivő a baranyai Beremenden, sajtótájékoztatón pénteken.

Hírdetés

Kovács Zoltán hangsúlyozta: hazugság, hogy a Horvátországba érkezett, ott kezelhetetlen illegális migránstömeget egy magyar-horvát megegyezés keretében küldték Magyarország felé, és az is, hogy Magyarország szabad átjárást biztosított ezeknek az embereknek.

Emellett egy nagyon súlyos határincidens is történt: mintegy ezer migráns negyven horvát rendőr kíséretében értesítés nélkül, vonattal érkezett Magyarbólyba, az eset határsértés és több bűncselekmény gyanúját is felveti – tette hozzá.

(MTI)

Korábban írtuk: "Biofegyveres támadás": ezerszám hordják át busszal, vonattal a horvátok magyar földre a migránsokat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »