Negyedszer táboroztak együtt a dél-bánáti gyerekek

Az udvarszállási Petőfi Sándor MME szervezésében tartották meg Fejértelepen a IV. Dél-bánáti hagyományőrző, közösségépítő, népzenei és néptánc tábort, amely ma zárult. A helyszín a fejértelepi plébánia udvara és a művelődési otthon nagyterme volt.

A tavalyi év kihagyása után az idén is szép számban vettek részt a munkában a gyerekek, több mint negyvenen voltak az érdeklődők, az előadókkal, foglalkoztatókkal, a zenészekkel összesen ötven feletti volt a létszám.

A táborba a környező településekről érkeztek résztvevők, Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Hertelendyfalváról, Keveváráról és Versecről, de néhány helybeli, fejértelepi gyerek is bekapcsolódott a munkába, sőt voltak néhányan, akik Szabadkáról érkeztek, viszont a nagyszülőknél töltik a nyarat.

Hírdetés

A tábor ideje alatt vendégeket is fogadtak, akik még hangulatosabbá tették a foglalkozásokat, kézművességekkel szórakoztatta a gyerekeket Torjai Zita, míg Micsik Béla egy feledhetetlen hangszerbemutatót tartott mindenki nagy örömére.

A tábor munkáját segítette Kiss Zselykó – Zsiga és Raffai Anikó, néptáncoktatók, akik a haladó csoport tagjaival gyakoroltak, a kisebb gyerekekkel pedig Tóth Andrea és Virág Laura foglalkozott, népi játékokat, népdalokat, a tánclépések alapjait mutatták meg nekik. A hangszeres oktatást a temerini Berbence zenekar tagjai, valamint a szervezők egyike, Győrfi Sándor tartotta, aki három, hegedűn játszó fiatallal igyekezett gyakorolni a népzenei elemeket.

A tábor résztvevői augusztus 6-án, a hertelendyfalvi aratóünnepség műsorában mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »