Négy gólt lőtt Madridban, fölényesen nyerte a Barcelona az El Clásicót

Négy gólt lőtt Madridban, fölényesen nyerte a Barcelona az El Clásicót

Négy gólt lőtt Madridban, fölényesen nyerte a Barcelona az El Clásicót Kulcsár Péter2024. 10. 27., v – 07:39

Az FC Barcelona 4-0-ra győzött a címvédő Real Madrid vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szombati rangadóján.

Hírdetés

Jelentős fővárosi mezőnyfölény és látványos játék jellemezte az első félórát, a sorra kidolgozott helyzetek azonban csupán egy – les miatt – érvénytelenített Kylian Mbappé-gólt értek a királyi gárdának. A folytatásban visszább vett a Bajnokok Ligája-címvédő Madrid, a felbátorodó katalánok pedig Robert Lewandowski révén az 54. percben vezetést szereztek, majd két perc múlva a lengyel csatár fejesével már 2-0 volt az állás a Barcelona javára. Újra felpörgette játékát Carlo Ancelotti együttese, ám Mbappé újabb lesgólja és Inaki Pena védései nyomán nem sikerült faragnia hátrányából a házigazdának, miközben Lewandowski ziccerben a kapufát találta el a túloldalon. A hajrában viszont Lamine Yamal és Raphinha is bevette a találkozó előtt a La Ligában mindössze hét gólt kapott Real kapuját, fölényessé téve a vendégsikert.

Győzelmével a Barcelona hatpontosra növelte előnyét a tabellán, egyben véget vetett a rivális jó sorozatának. A Real Madrid – a sportág statisztikáival foglalkozó Opta adatai alapján – 42 veretlenül megvívott találkozóval a háta mögött várta az El Clásicót (31 győzelem, 11 döntetlen). Vereségével nem tudta beállítani a 43 meccses vonatkozó rekordot, amelyet épp a gránátvörös-kékek állítottak fel 2017 áprilisa és 2018 májusa között (34 győzelem, kilenc döntetlen).


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »