Négerverő rendőröket vettek őrizetbe "Francia"országban

Őrizetbe vették azt a négy francia rendőrt, akik megvertek egy színes bőrű zenei producert Párizs 17. kerületében múlt szombaton. A rendőrség felügyeleti szerve, az IPGN hivatali személy által elkövetett rasszista erőszakkal, magánlaksértéssel és hivatalos dokumentum meghamisításával is gyanúsítja őket – írja az Euronews.

Emmanuel Macron francia államfő azt mondta, megdöbbentőek a történtek. Gérald Darmanin belügyminiszter is így nyilatkozott, és csütörtökön elrendelte a négy rendőr felfüggesztését.

Kedden a párizsi ügyészség azért indított vizsgálatot, mert rendőrök több migránst és újságírót bántalmaztak előző este az egyik párizsi téren.

Fabien Vanhemelryck, az Alliance francia rendőrszakszervezet főtitkára:

Hírdetés

"Nyilvánvaló, ha megnézzük ezeket a képeket, nehéz feldolgozni ezt a sokkot, ez mindenkit megráz, a rendőröket is. Sajnos kezd elterjedni körünkben ez a fajta viselkedés, később tudtuk ezt megállapítani – nem lehetünk elégedettek a képek láttán.”

Felvétel készült arról, hogy a rendőrök november 21-én ököllel, gumibottal ütötték, és rugdosták a producert zenei stúdiójában. A rendőrök azt írták a jegyzőkönyvbe, hogy a férfi ellenállt, amikor igazoltatták munkahelye előtt az utcán, amiért nem viselt szájmaszkot.

A producer azt mondta, szerencse, hogy volt ez a felvétel, mert különben elhitették volna, hogy ő erőszakoskodott a rendőrökkel. Michel azt akarja, hogy a vétkeseket a törvényeknek megfelelően büntessék meg – idézi elégedetten az Euronews.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »