Néger nő lesz az új 007-es ügynök

Néger nő lesz az új 007-es ügynök

A Marvel kapitányban pilótát játszó néger nő, Lashana Lynch lép a visszavonuló James Bond helyére, aki aztán utódját is megpróbálja elcsábítani.

A 25. James Bond-filmben, amelyet jelenleg Olaszországban és Nagy-Britanniában forgatnak, egy időre egy új női szereplő áll be a 007-es helyére, nem is akármilyen: az új karaktert egy brit állampolgárságú néger nő, Lashana Lynch alakítja. A Cary Fukunaga rendezésében készülő új Bond-kaland forgatókönyvírója, Phoebe Waller-Bridge váratlan csavarral érte el, hogy egyszer tényleg legyen egy női 007-es titkos ügynök egy Bond-filmben.

A film azzal kezdődik, hogy Bond (Daniel Craig) visszavonult Jamaicára, de a brit titkosszolgálat vezetője, M (Ralph Fiennes) kénytelen visszahívni a szolgálatba, mert kiderül, hogy nagy szükség van rá egy globális válság megoldásában. Egy jelenetben azonban, amikor M magához hívatja a 007-est, Lashana Lynch lép be a titkos ügynökként, aki megkapta Bond megbízatását, amíg távol volt.

A visszatérő Bond mindent bevet, hogy elcsábítsa a néger nőt, ám próbálkozása, legalábbis kezdetben, sikertelen. Waller-Bridge elmondta: igyekeztek minél közelebb hozni a “mai élethez” azt, ahogy Bond a nőkkel bánik. Hangsúlyozta, hogy ezt sikerült elérni, hiszen a sorozatnak haladni kell a korral, és Bondnak is fejlődnie kell.

Hírdetés

Az új Bond-film a “fiatal nemzedékeket” akarja megszólítani, t.i. a multikulturális generációt. Állítólag látványos üldözési jelenetek és küzdelmek teszik izgalmassá, de Bondnak már a fajkeveredés és “MeToo-világban” is helyt kell állnia az alkotók szerint.

Lashana Lynch színrelépése ismét felélesztette a Bond-szerep öröklése körüli pletykákat. De Barbara Broccoli, a James Bond-filmek producere már tavaly cáfolta, hogy Daniel Craig után a következő 007-es ügynök nő lesz. “Bond férfi. Egy férfi szereplő. Férfinak írták, és azt gondolom, hogy az is marad” – szögezte le Barbara Broccoli a The Guardiannek adott interjújában. “Így van ez jól. Nem szükséges a férfi szereplőket nővé változtatni. Legyen több női szereplő, és alakuljon úgy a történet, amelybe jól illenek” – fűzte hozzá elképzelését a producer.

Az 59 éves Broccoli az Eon produkciós vállalat vezetője, a Bonddal kapcsolatos minden lényegi döntés a kezében van. Ő írta meg a Twitteren, amikor Danny Boyle filmrendező “alkotói nézeteltérések” miatt otthagyta a 25. Bond-filmet, és ő jelentette be, hogy Cary Fukunaga lépett a helyére. Ő volt az is, aki rávette Daniel Craiget, hogy utoljára még vegye magára a Bond-szmokingot.

Broccoli szerint mivel a Bond-történetek az ötvenes években születtek, “a szereplő DNS-ében vannak bizonyos dolgok, amelyek nem tudnak megváltozni”. Úgy fest, hogy a nem és a rassz nem volt benne Bond DNS-ében. A producer ugyanakkor nem tagadta, hogy a világ változásával Bond is átalakult az idők során.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »