Negatívra rontotta az Egyesült Államok államadós-osztályzatának kilátását a Moody's

Negatívra rontotta az Egyesült Államok államadós-osztályzatának kilátását a Moody’s Mészáros Richárd2023. 11. 10., p – 23:17

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról az Egyesült Államok lehetséges legjobb, „Aaa” szintű, világszerte mértékadóként nyilvántartott államadós-besorolásának kilátását a Moody’s Investors Service.

Hírdetés

A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklásában kiemelte azt a véleményét, hogy megnövekedtek az amerikai államháztartási szektor erejére ható, lefelé mutató kockázatok, és e kockázatokat már nem feltétlenül ellentételezik az Egyesült Államokra mint szuverén adósra jellemző, egyedülálló erősségek.

A Moody’s várakozása szerint a megemelkedett kamatok környezetében, a kormányzati kiadásokat csökkentő és a bevételeket növelő hatékony költségvetés-politikai lépések nélkül az amerikai államháztartási hiány nagyon magas szinten marad, és ez számottevően gyengítheti az Egyesült Államok adósságelviselő kapacitásait.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »