Ne kezdjük az évet pazarlással! (Ifjúsági Iroda)

Ne kezdjük az évet pazarlással! (Ifjúsági  Iroda)

Az esztendő első hónapjában a természetes energia adta lehetőségekre, általában az energiaforrások tudatos, ésszerű és pazarlásmentes használatára hívja fel a figyelmet a sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Iroda a 2022 szeptemberében indított, egészséges és környezettudatos életre ösztönző effAct programja révén.

Ahol nem tartózkodunk, ott ne égessük a lámpát; ha hosszabb ideig távol maradunk otthonunkból, letekerhetjük vagy teljesen ki is kapcsolhatjuk a fűtést; lakásunk, irodánk, műhelyünk megvilágításánál, fűtésénél, a meleg víz előállításánál lehetőség szerint használjunk természetes energiát, és ezeket vegyük figyelembe már az építésnél. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy ne pazaroljunk olyan energiát, amely egy kis odafigyeléssel helyettesíthető természetes forrásokból, illetve fogyasztása csökkenthető – tanácsolja januári kihívása kapcsán az Ifjúsági Iroda.

Hírdetés

Az effAct indulása óta a témák havonta változnak, de az év azonos havában ismétlődnek, és ebben az esztendőben is azt hirdeti az Ifjúsági Iroda: újra van lehetőségünk, hogy megváltoztassuk szokásainkat, még inkább odafigyeljünk környezetünkre és a benne elfoglalt helyünkre. Élhetünk egészségesebben, környezettudatosabban. Rajtunk múlik – vallják a program kezdeményezői.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »