Ne keverjük össze a bűnöst és az áldozatot!

Ne keverjük össze a bűnöst és az áldozatot!

Apáti Bence Karikó Katalin védelmére kelt! Kemény szavak!

Apáti Bence Karikó Katalin védelmére kelt! Kemény szavak!

Karikó Katalin ellen példátlan támadás indult. És talán nem is maga a támadás a leginkább sokatmondó, hanem az, hogy honnan és kik indították ezt a bizonyos támadást.

Na de a lényeg.

Karikó Katalint, akiről talán csak kevesen nem tudják, milyen elképesztő eredmény fűződik a nevéhez – a Pfizer-vakcina kifejlesztésében szerzett elvitathatatlan érdemeket, az amerikai BioNtech nevű gyógyszeripari cég alelnöke, arról nem is szólva, hogy Nobel-díj-esélyesként is emlegetik – ügynökvád érte.

Nem akárhol, a Kurucinfón.

Mondhatnánk, hogy megesik az ilyesmi, a szélsőjobbos, fajgyűlölő portál a számonkérhetőség és a transzparencia hiánya miatt – álnéven publikáló szerzők, amerikai szerver stb. – mindig is élenjárt az olyan hírek közzétételében, amelyek amúgy perképesek lennének vagy törvénybe ütközőek voltak.

A fősodratú sajtó pedig épp ezért képes volt megállni, hogy ráugorjon ezekre a sokszor brutális és megalapozatlan rágalmakra.

A portál egyébként is néhány éve még a Jobbik üzenőfüzeteként funkcionált, itt élesítették a legdurvább karaktergyilkosságokhoz szükséges, álnéven megírt anyagokat. Így aztán mondanunk sem kell, szinte teljesen elképzelhetetlen volt, hogy mondjuk az Index bármilyen hírt is átvegyen az „újságtól”.

Hírdetés

Ennek a gyakorlatnak van most vége, mert mint azt fentebb említettük, ebben a támadásban elsősorban a „honnan indították” kérdés a legmegdöbbentőbb.

Történt ugyanis, hogy a Karikó Katalinról szóló kurucinfós írást átvette a Telex is. A feltalálót, aki napjainkban vitathatatlanul a magyarság egyik legnagyobb hőse, a cikk szerint 43 évvel ezelőtt szervezték be, ’56-os hős édesapja miatt.

Természetesen Karikó nem jelentett, nem ártott senkinek, és nem végzett semmilyen ügynöki munkát sem, a dolog egyébként is 43 év távlatából teljesen irreleváns, de mindez nem is fontos, hiszen a kabátlopási ügy megtörtént, a szélsőjobbos Kurucinfó után a mainstream lapok is sorra fogják címlapon harsogni, hogy a Pfizer-vakcina feltalálóját 1978-ban beszervezték.

Összeállt tehát a szélsőjobbtól a liberálisokig tartó szivárványkoalíció, a cél pedig teljesen egyértelmű. Már-már átlátszó. Más kérdés, hogy ettől függetlenül képes lesz-e a baloldal sikerre vinni ezt a mostani legfontosabb projektjét.

A moslékkoalíció hónapok óta minden létező módon az oltások ellen hergel, hiszen ezeknek a pártoknak az a politikai érdekük, hogy a pandémia okozta gazdasági válság minél hosszabb ideig elhúzódjon. Ehhez képest – köszönhetően elsősorban a keleti vakcináknak – rohamosan csökkennek a számok, túl vagyunk a harmadik hullámon, megnyitottak az éttermek, a szállodák, a mozik, a színházak, az ötmilliomodik beoltott pedig talán épp most kapta meg az oltást.

De kétségtelen, hogy lelassult az oltás menete/sebessége, egyre kevesebben jelentkeznek a vakcinákért, márpedig a 7,5 millió beoltottat azért lenne nagyon fontos elérni, mert így lehetnénk majdnem teljes biztonságban és kerülhetnénk el a rettegett negyedik hullámot.

Az összeesküvés-elméletekre fogékonyakat persze a függetlenobjektív sajtó eddig sem igyekezett érvekkel és tényekkel meggyőzni, sőt, amint látjuk, átvettek egy 43 éves ügyet, hátha ezzel a karaktergyilkossággal végképp el tudják bizonytalanítani azokat, akik eddig nem jelentkeztek az oltásért.

Ja, azt eddig nem is említettük, hogy a beszervező az a Salgó László, aki a történtek idején állambiztonsági értékelő tisztként dolgozott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A neve ismerős lehet még ma is, hiszen a rendszerváltás után egészen nagyívű rendőri karriert futott be: 1990 után megyei rendőrfőkapitány lett, 2002 és 2004 között pedig ő volt az országos rendőrfőkapitány.

Karikó Katalin nem bűnös, hanem hős és áldozat egy személyben, és minden ilyen karaktergyilkossági kísérlet ellenére is a mi hősünk marad.

Apáti Bence – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »