Ne harcolj ellenük!

2014. december 16-ára országos kormányellenes tüntetéseket hirdettek meg valakik. Pontosan nem tudni, kik, csak homályos sejtések vannak arról, mi állhat a háttérben. A mai magyar társadalom tagjainak döntő többségének fogalma sincs, mit akar. Nincs világos KÉP a fejében arról, milyen jövőt, milyen vezetőket szeretne magának – ennélfogva a többség még KÉPtelen arra, hogy megváltoztassa a sorsát.

Jómagam szintén elégedetlen vagyok a kormány, vagy jobban mondva, a politikai elit tevékenységével, hiszen, ahogyan Varga Csaba is fogalmaz, 1989 óta gyakorlatilag nem történik más, mint egy új burzsoázia építése – függetlenül attól, hogy az illetők ehhez vagy ahhoz az oldalhoz tartoznak.

Természetesen ez a helyzet fenntarthatatlan. A jelenlegi kormány vezetőjének meg lett volna az esélye, hogy valódi államférfivé váljon, ha tényleg változtatott volna az ország sorsán, ehelyett ő is csak az említett burzsoázia érdekeit szolgálja. Mentségére szolgáljon, hogy a külső és belső nyomás, valamint a nemzetközi elvárások (IMF, gazdasági hatalom, bankok, stb.) miatt keserves dolga van.

Hírdetés

Jómagam, e film egyik készítőjeként elismerem a jó eredményeket: a jelenlegi kormány elkezdte felszámolni a külső kiszolgáltatottságunkat. Ugyanakkor, ami nagyon nem tetszik, hogy ezeket a gazdasági potenciákat hazai nagytőkéseknek játssza át teljesen nyilvános és arcátlan módon, miközben egyre újabb és újabb sarcokat vet ki, és égető problémákat is mismásolva kezel.

Én sem szeretnék semmit jobban, minthogy eltűnjön ez a politikai elit a színről, és Magyarországon végre igazi rendszerváltás történjen, valóban népakarat érvényesüljön. Nekem van erről pontos képem is, aki ismeri a 99 pontomat (olvasható itt), már találkozott vele. Ugyanakkor tudom, amit sokan nem azok közül, akik tüntetni mennek: valami ellen tüntetni sosem eredményre vezető, és sajnos, akár hiszik, akár nem, lehet a jelenlegi helyzetnél is rosszabb állapot. Láttuk ezt Görögországban, Csehországban és sajnos Ukrajnában is.

Magyarország még mindig vár arra a vezetőre, vagy vezető rétegre, akik önös érdekek nélkül, valóban új szemlélettel tudnák ezt a nemzetet vezetni, és a világnak is példát tudnának mutatni erkölcsiségből, szeretetből, emberségből, tisztességből. Ilyen vezetőink csak akkor lesznek, amikor az egyes emberek többsége is tudatossággal eléri azt a szintet, hogy komolyan felelősséget képes vállalni saját és mások sorsáért.

Az imént megfogalmazott dolgokról beszélgettünk Varga Csaba író-filozófussal. E gondolatok túlmutatnak a december 16-i tüntetéseken, hiszen valamennyi jövőbeni efféle megmozdulásra érvényesek.


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »