"Ne gyertek többet ide!" – Már a korábban szájhősködő horvát kormány is le akarja zárni a határt

"Ne gyertek többet ide!" – Már a korábban szájhősködő horvát kormány is le akarja zárni a határt

A horvát határok lezárását helyezte kilátásba a Ranko Ostojic horvát belügyminiszter csütörtök este arra az esetre, ha továbbra is annyi migráns érkezik Horvátországba, mint csütörtökön.

"Ne gyertek többet ide, maradjatok Szerbiában, Macedóniában és Görögországban! Innen nem tudtok Európába menni. Az autóbuszok nem tudnak oda vinni benneteket" – mondta Ostojic az index.hr hírportál szerint. Megerősítette, hogy a szomszédos Szlovénia lezárta határait, és nem létezik olyan tranzitfolyosó, amelyen a migránsok Horvátországon keresztül eljuthatnának Nyugat-Európába.

"Nekünk úgy kell eljárnunk a migránsokkal szemben, mint olyan országnak, amely tagja az Európai Uniónak" – hangsúlyozta. A miniszter utalt arra, hogy ha volna személyi okmányuk, útlevelük és vízumuk a bevándorlóknak, probléma nélkül átutazhatnának az országon.

"Addig azonban nem mehetnek tovább, amíg a menekültügyi eljárást le nem folytatjuk, és az is biztos, hogy egy ország sem fog beengedni ekkora embertömeget" – tette hozzá. A horvát belügyminisztérium adatai szerint csütörtökön 19 óráig 9200 illegális bevándorló lépett Horvátország területére.

(MTI)

Hírdetés

Korábban írtuk:

A horvát államfő készenlétbe helyezte a hadsereget

Özönlenek be Horvátország felől a "menekültek" – horvát rendőrök kísérték őket a határig

Tovább ismerkednek a kontinensfoglalókkal a horvátok: áttörte a kordonokat egy több száz fős horda Tovarnikban

Máris megtelt Horvátország, nem akarnak több bevándorlót befogadni

5500 bevándorló érkezett Horvátországba – "a helyzet kezd ahhoz hasonlítani, amit Szerbiában és Magyarországon lehetett látni"

 – Horvátországban is bemutatkoztak a "menekültek": a határátkelő helyett a kukoricást választották


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »