Ne dőlj be! Szó nincs arról, hogy a Fidesz elutasítja a bevándorlást

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem pénteki kerekasztal-beszélgetésén azt mondta: nem lehet belemenni abba, hogy valaki más döntse el, kikkel kell együtt élnünk. Szerinte a népszavazás ennek a szuverenitásnak a megerősítéséről szól, tehát nem általánoságban a migráció elutasításáról.

A fideszes politikus azt mondta, hogy

„A házamban bárkit vendégül láthatok, de azt nem tűröm el, hogy a szomszéd mondja meg, hogy kit engedjek be”

A Jobbik közleményben reagált az elhangzottakra, az ellenzéki néppárt emlékeztetett arra, hogy Varga Mihály, Orbán Viktor gazdasági kabinetét irányító miniszter alig két hete még támogatta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének azt a kezdeményezését, hogy akár

több százezer bevándorlónak adjanak munkát, adókedvezményt, lakhatási támogatást.

Hírdetés

Röviden és tömören: a Fidesz nem a bevándorlást utasítja el általánosságban, hanem egész konkrétan azt akarja elérni, hogy a bevándorlás az Orbán-kormány szabályai szerint történjen. Mi több még azt sem egyértelmű, hogy a gyakorlatban ne teljesülne a brüsszeli akarat. A Jobbik felidézte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elhíresült, szállóigévé lett mondatát is:

„amit Brüsszel kér tőlünk, az szükségtelen, méltánytalan és igazságtalan, de teljesítjük!”

– mondta a Fidesz politikusa. A jobbikos pártközlemény szerint ennek fényében teljesen hiteltelen az állítólag  „maffiaügyekbe keveredett” Fidesz minden megnyilvánulása a kvótareferendum kapcsán. A párt hozzáteszi, hogy

a Fidesz hosszadalmas, bizonytalan kimenetelű és ötmilliárd forintot felemésztő népszavazása helyett az Alaptörvényben kellene elutasítani a betelepítésről szóló brüsszeli diktátumot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »