Ne dobd ki a különleges, nyári fotóidat – Komoly pénzt kaphatsz értük

Ne dobd ki a különleges, nyári fotóidat – Komoly pénzt kaphatsz értük

A felvétel teljesen amatőr körülmények között készült, ráadásul nem is mai technikával. A keresőcégnek viszont annyira megtetszett, hogy megvette.

Huxford még 2011-ben készítette a vicces felvételt, amikor férjével Bridlingtonban jártak. A pár harapnivalóra vágyott, ezért egy zacskó chipset vásárolt az egyik tengerparti üzletben. Tőlük nem messze már sirályok köröztek, az egyik pedig különösen bátornak bizonyult. Ezt a pillanatot örökítette meg aztán a nő egy iPhone 3G-vel. Arra azonban egyáltalán nem gondolt, hogy idővel pénzügyi haszna is lesz belőle.

Hírdetés

Huxford elmondása szerint amikor megkapta a képre vonatkozó ajánlatot, először nem is akarta elhinni. Azután viszont, hogy egy titoktartási szerződést is alá kellett írnia, gyorsan realizálta, hogy a vevő szándéka komoly – ráadásul nem egy magányszemély, hanem egyenesen a Google kívánja megvásárolni tőle.

Az nem derült ki, hogy a cég mennyit adott a képért, de az üzlet részleteiből kiindulva valószínűleg nem keveset. A Google ugyanis 30 napig óriásplakátokon is mutogatja a chipset evő sirályt, ezután pedig egy évig online reklámkampányokhoz fogja felhasználni, hogy saját szolgáltatásait népszerűsítse.

HVG


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »